Toplam yorum: 3.285.372
Bu ayki yorum: 6.899

E-Dergi

AYŞE EDA BALCI Tarafından Yapılan Yorumlar

05.12.2021

Hayatımda beni en çok etkileyen kitaptır. Bu kitabın zamansız ve insanı en iyi betimleyen kitap olduğunu düşünüyorum. Yazıldığı tarihte de yüzlerce yıl sonra da insanoğlu böyle hissedecek böyle davranacak fakat bu şekilde yazıya dökülebilecek mi orası bir muamma olacak. Sabahattin Ali'nin gözlemleri ve dilimizi kullanış biçimi büyük bir yetenek, bizler için ise çok büyük bir armağan.
05.12.2021

Kitap çok akıcı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Kitabımızın ana karakterinin hayatındaki bazı değerleri benimseyip bazılarından vazgeçmesiyle birlikte okuyucunun da kendi hayatını gözden geçirip değerlendireceğini, hayatında neyin önemli olup olmadığını sorgulayacağını düşünüyorum.
05.12.2021

Roman yaklaşık 40 senelik bir zaman dilimini anlattığı için roman kahramanlarımızın yaşamlarıyla birlikte ülkedeki siyasi düzensizlikleri, savaşları ve bu durumların nedenleri de okumuş oluyoruz. Sadece bir roman olarak değil Afganistan tarihini de anlamak açısından çok başarılı bir kitap. Özellikle kadınlar üzerinden anlatıldığı için yazarın en ünlü kitabı olan Uçurtma Avcısından daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.
05.12.2021

Nermin Yıldırım'ı ilk defa okudum, diline ve benzetmelerine hayran kaldım. Kitabı çokk beğendim, çok derin ve etkileyiciydi. Okuyup okumamakta tereddüt edip yorumlara bakıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim yalnızca birazcık melankolik olduğunu söylemekte fayda var.
05.12.2021

Yazarın okuduğum ilk kitabı oldu o yüzden başlangıçta diline alışmam zaman alsa da alışınca sevdim fakat kitapta çok fazla aforizma vardı ve artık kitaptaki karakterler bile bıkmıştı hayat derslerinden :) Başı ve sonu heyecanlıydı fakat orta bölümlerde sıkıldığımı itiraf etmeliyim.