Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
engin arapoğlu Tarafından Yapılan Yorumlar
Şiirsel ve dingin bir anlatıma sahip.
Bilhassa kitaptaki bazı cümleler beni benden aldı.
Avusturyalı yazarların kendine özgü bir melankolisi var.
"Annemin Uyurgezer Geceleri", dört kuşağın yaşadığı trajedi ve travmaları muhteşem bir üslupla anlatıyor.
Romanda yer alan olaylar ve örnekler, özellikle 80'li ve 90'lı yılları yaşayan nesle fazlasıyla tanıdık geliyor.
Ayfer Tunç okumanın bambaşka bir tadı var gerçekten.
son derece sarsıcı ve dokunaklı bir roman.
İlk kez yayımlanmasından bu yana sürekli konuşulması, satış listelerinde hep üst sıralarda yer alması ve de aldığı ödüller, kitabın haklı şöhretini fazlasıyla kanıtlıyor.
İçimde derin bir sızı bıraktı...
Muhteşem bir kurguya sahip olan "Utanç", Coetzee'nin incelikli ve ustaca anlatımı ile edebi açıdan doyurucu ve ürpertici bir kitap.
Yaşanan hayli sarsıcı hadiselere sakince verilen tepkiler hayret uyandırıp rahatsız ediyor olsa bile, insana belli belirsiz de bir haz veriyor.
Bolano'nun "Tılsım"ı hacimli olmamasına karşın, yükte hafif pahada ağır diyebileceğimiz klas bir kitap.
Camus'nün "Yabancı" romanının benzeri bir lezzet veriyor.
Ayrıca kitapta Latin Amerikalı şair, yazar ve ressamların adeta bir resmigeçidi var.
Bir nevi ustalara saygı duruşu.