Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Fatih_yaln Tarafından Yapılan Yorumlar
Derin anlamları olan betimlemesi bol bir kitap, macera ve sürükleyici roman sevenlerin sonunu getirmekte zorlanacağını sanıyorum. Genelde roman boyunca olaylar insan zihninde canlandırılmaya çalışılmış yerler anlatılmış. Düşünmeyi okuyucuya bırakmış... Ben okurken çok zorlandım sonunu zor getirdim diyebilirim...
Muhteşem Muhteşem !!! Başka ne denebilirki, önce "kuzey yamacı" filmini ardından da bu kitabı okuyun neden söze böyle başladığımı anlarsınız.
Dağcılarının inanılmaz mücadelelerini anlatan bu kitap özellikle 1930'lu yıllar da alplere yapılan ölümcül dağ tırmanışlarını anlatıyor. Kitabı bitirdikten sonra insanın dağcı olası geliyor.
Romanı sadece zevk almak amacıyla okuyanlar çok beğenecektir: Romanın dili su gibi akıcı buna gizemli, mistik konular eklenince yazar sürükleyici bir eser çıkartmış ortaya.
FAKAT:
Romanda tarihi gerçeklik yaklanamadığı gibi gerçek isim ve karakterlere ithaf edilen fiiller bir çok tarihi roman okuyucusunu üzecektir ki ben onlardan biriyim. Ayrıca Yer yer verilen müstehcen tasvirler herkesin hoşuna gitmeyebilir.
Kitaba başladığınızda öncelikle kafanız karışıyor, olayların yerli yerine oturması bihayli zaman alıyor, bu durum okumakta sürükleyicilik arayanları biraz sıkabilir ama sayfalar ilerledikçe ete kemiğe bürünen roman bu noktadan sonra okuyucusuna kendini sevdiriyor.
Gerçekten başarılı bulduğum bir eserdi, özellikle okuma alışkanlığı kazandırılmak istenen öğrencilerimize tavsiye edilebilecek bir kitap, büyüklerde beğenecektir. Tek eksik yanı diğer çoğu çeviri romanda olduğu gibi çeviriler türkçe yazılmış bir romanı asla tutmuyor.