Toplam yorum: 3.284.703
Bu ayki yorum: 6.209

E-Dergi

pasga Tarafından Yapılan Yorumlar

11.03.2016

Eflatun'un bir mektubu ile başlar bu kitap. Eflatun sadece 4-5 sayfalık daracık bir metinde bile bilgeliğini gösterir bize. Dostoyevski'nin sürgün hayatının bir noktasından bir kesit vardır içinde mesela, kardeşine yazdığı bir mektup. Eğer Ölüler Evinden Anılar'ı okumuşsanız, o romanda anlatılan çoğu şeyin gerçekten de yazarın başına gelmiş şeyler olduğunu görürsünüz. Mektuplar sadece tarihin tanıkları değil, edebiyatın da dayanağı. Mükemmel.
19.01.2016

Kendine ait hayat görüşü olan bir insan, bir sanatçı. Okunmalı bence de.
18.04.2011

Tanıdığım 5-6 yaş grubundaki neredeyse tüm çocuklara aldım bu kitabı zaman içinde. Hepsi de çok sevdiler, beğenmedik diyen hiç çıkmadı. Kağıt ve kitap kaliteli, çizimler sade ve sanat eseri değerinde. Öykü ilgi çekici ve sevimli. Feridun Oral'a ve YKY'ye teşekkürler.
09.01.2011

Türkiye'de müzikle, müziğin tarihi ile ilgili az sayıda kitaptan biri.
Daha fazla akademik nitelikli, modern Türk müziği konulu değerlendirme yazıları içeren kitapların önünü açacağını düşünüyorum.
Müzik alanında çalışan hocalarımız, bu konudaki boşluğu bir an önce kitaplarıyla doldurmalı.
11.11.2010

Kesinlikle bir kült eser. Ancak bu yayınevinin basımında eserin Türkçe'ye çevirisi çok kötü. Cümleler hiç anlaşılmıyor, öznesi yüklemi eşleşmiyor vs. Yabancı diliniz varsa İngilizce aslından okuyun daha iyi veya başka bir çevirmenin Türkçe'ye çevirmesini bekliyeceğiz maalesef.