Toplam yorum: 3.285.044
Bu ayki yorum: 6.570

E-Dergi

ehl-i vukuf Tarafından Yapılan Yorumlar

28.09.2020

Bu kitabı denetçilik sınavı için aldım. Fakat tam bir hayal kırıklığı. Derli toplu bilgi yok. Hatta verdiği bilgiler arasında celiskiler var. Ayrıca iyi organize edilmemiş. Hicbir katkısı olmadı.
09.05.2008

Bu kitap küçüçük, 64 sayfa ama boyutu ufak, normal bir kitap sayfası olarak 30 sayfa denilerbilir.
Ama gerçekten faydalı bilgiler var, zaten bu tür kitaplar uzun süreli okunmaz sıkıcı olur. Kitap planlama konusunda tabi ki herşeyi anlatmıyor ama bu konu üzerinde daha fazla kitap okumaya teşvik ediyor.
Daha önemlisi, uzun teorik açıklamalarla yazılan bu tür kitaplar aslında uygulamanın çok kadar zor olduğu hissini uyandırır, ama bu kitap nasıl planlama yapılacağı konusunda da örnekler vererek uygulama konusunda da fikirler veriyor.
Özetle, herşey yok ama az faydalı ve uygulanabilir bilgiler içinde...Mutlaka okuyun...
06.10.2006

Alfa Yayınlarının kpss ye yönelik bu kitabını geçen yıl (2006) kpss sınavı için aldım. bu kitabı alırken yayınevinin adına güvenerek uluslararsı ilişkiler hakkında doyurucu bir kaynak olduğu düşüncesine kapıldım, ancak hayal kırıklığına uğradım. tam anlamıyla kpss ye hazırlanıp kaynak sıkıntısı çekenleri avlayıp para kazanmak için yazılmış bir kitap. bu düşünceye kapılmamın nedenlerini aşağıya yazıyorum

1. kitap ta kesinlikle gruplandırma ve düzenli yazım yok. bölümlere ayrılmamış, başlık yazılmış ve bırakılmış. hangi kısımların biribirleriyle ilişkili olduğu belli değil

2. içerik olarak siyasi tarih kısmı tam bir aldatmaca, çünkü Oral Sander in kitabından bazı parçalar aynen alınarak yarım yamalak bişey olmuş
teori kısmında hiçbir teoriden bahsedilmemiş
uluslararsı hukuk kısmında ise kayda değer hiçbir bilgi yok.

3. uluslararası ilşkiler kısmı dışındaki iktisat hukuk ..vs. ise genel özet olarak verilmiş ve hacimli bir kitap oluşturmaktan öte bir işe yaramıyor.

bu eleştirilerimin aynı yayınevinin Kamu yönetimi kitabı için de geçerli olduğunu ve her iki kitabın da kesinlikle aldatıcı olup hiç bir bilgi vermediğini belirtir ve Alfa gibi bir yayınevinin böyle kalitesiz kitaplar basmasının esef verici olduğunu düşünüyorum.
04.10.2002

Düşün ve Başar ,gerçekten,peynir ekmek gibi satılan kişisel gelişim kitaplarından farklı. Yazarın kendi orijinal düşüncelerinden başka, İslami değerlerin kitapta gözönünde tutulması sevindirici. Ayrıca bu kitap, tıpkı A. Robins'in kitapları gibi insanı hem motive ediyor hem de düşüncelerini eyleme dökmesinde faydalı oluyor.