Yazarın okuduğum ve yazarla tanıştığım ilk kitabı.
H.G. Wells bu kitabında sağ eliyle sol kulağını gösterip Marslılar yoluyla insan ırkını eleştirmiştir; insanların doğaya ve birbirlerine karşı olan acımasızlığı olabilecek en güzel şekilde okuyucuya yansıtılmış.
İlk olmanın eksikliklerini taşımaktan neredeyse uzak bir şekilde oldukça sade ve akıcı bir dille kitapta yazar Marslıların sebep olduğu insanların çaresizliğini başarılı psikolojik tahlillerle okuyucunun iliklerinde hissettirmiştir. Marslıların insanlara ve doğaya yaşattığı acımasızlıklar simgesel biçimde insanların kendilerine, hayvanlara ve diğer tüm canlı varlıklara yaptıkları acımasızlıklarla karşılaştırılmıştır.
Marslıların bilimsel ve ruhsal tahlilleri de dönemin bilgi seviyesine göre yüksek sayılabilecek kadar iyidir.
Kitabın sonunun daha ayrıntılı olmasını isterdim, olaylar çok hızlı bir şekilde ilerledi kitabın sonunda. Bu da bazı soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmuş. (Örneğin anlatıcının, olayların sonunda kardeşinin ne durumda olduğundan bahsedilmemiş. Bu eksik bir olay örgüsüydü, kardeşinin durumu bildirilmeliydi.) Sonu daha iyi olabilirdi.
Sonuç olarak bu türden hoşlananların bu kitabı –Dünyalar Savaşı- kesinlikle kütüphanelerinde bulundurması gerektiğine inanarak tavsiye ediyorum.
(Ayrıca bu kitap kitapyurdu.com'dan yaptığım ilk alışverişti, hizmetten memnun kaldığımı belirtmek isterim.)