Toplam yorum: 3.284.917
Bu ayki yorum: 6.423

E-Dergi

KY-7536586 Tarafından Yapılan Yorumlar

16.04.2021

Usta işi roman. Tarihimiz ve günümüz arasındaki bağlantılar, Osmanlının çağı ıskalama nedenleri hepsi 544 sayfada soluksuz okunabilir.
05.03.2021

Bu kadar iyi bir eser beklemiyordum açıkçası. Yazarın diğer kitaplarını da (aynı çevirmenden) aldım.
05.03.2021

Eser çok güzel ancak Hamdi Koç’un çevirisi daha akıcı olabilirmiş. Başlarda bu bakımdan çok zorlandım. Bir cümlede “Gurur ve gösterişin sık sık karıştırıldığı” yazıyordu. Oysa ne alakası var değil mi? Gerçekte çevirmen burada hataya düşüyor yazarın “vanity” derken gösteriş anlamını değil kibir anlamını tercih ettini kaçırıyor. Jane Austen ise beni gerçekten çok etkiledi.
22.02.2021

Aman Allahım nasıl bir anlatım gücüdür bu. Bir ara hiç bitmeyecekmiş gibi gelse de çok iyi bir okumaydı. Kitaptaki Levin sanki Tolstoy’un kendisi. Anna’nın dramıyla doğrudan ilişkili bir karakter değil bu bakımdan Anna hikayesi etrafında Levin karakteri ile Tolstoy bize din, siyaset, felsefe, ahlak, ölüm, yaşam konularında kendi çelişkilerini anlatıyor. Bana kalırsa Anna hikayesini bu anlamda kullanıyor.
22.02.2021

Elbette çok güzel yazılmış bir kitap. Ancak felsefe ile hiç ilgisi olmayan ve bu konuda hiçbir merakı olmayan biri için okuması bitirmesi pek zor.