Toplam yorum: 3.089.885
Bu ayki yorum: 482

E-Dergi

leonidas87 Tarafından Yapılan Yorumlar

02.04.2013

Yakın tarihimizin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Köy Enstitüleri ile ilgili kapsamlı ve tarafsız yazılmış bir eserin olmaması çok büyük eksiklikti. Sayın Koç'un eserini görür görmez kitapyurdu.com'dan satın aldım ve gelir gelmez okumaya koyuldum. Eser, bilimsel niteliklere uygun, olabildiğince tarafsız, doyurucu ve bilgilendirici. Konuya merak salan herkesin okuması gereken bir yapıt. Böyle bir boşluğu eseriyle dolduran Sayın Koç'a teşekkürü bir borç biliyorum.
13.10.2011

Kitabı görür görmez heyecanlandım ve hemen kitapyurdu.com'dan sipariş ettim. Yapı Kredi Yayınlarının büyük takipçilerinden biri olarak yayınevinin verdiği güvenle hemen kitabı okumaya başladım.Gelin görün ki o kadar kötü çevrilmiş, o kadar anlatım bozukluklarıyla dolu bir kitapki 3 senedir Çağdaş Tarih dersi vermeme rağmen hiçbirşey anlamadım.Dilek Şendilin daha önce çevirdiği Modern Yunanistan Tarihi'nide okumuştum.Çokta iyi bir çeviriydi niçin bu kitap bu kadar kötü çevrilmiş anlamadım. Okurken yoruldum ve bıraktım.İnşallah bu yorumumu birileri dikkate alır ve çeviriyi gözden geçirir.
08.08.2011

Kitabın Türkçeye çevrilmiş ismi sizi yanıltmasın, eser Mübadele'nin nedenlerinden yada Lozan sonrası mübadele sürecinden bahsetmiyor. Kitap Yunanistanın Kokinya bölgesinde mübadillerin yaşamını konu alan bir alan çalışmasını içeriyor. Genellikle 60'lı ve 70'Li yıllarda bu bölgede yaşayan mübadillerin gelenek ve göreneklerinden bahsedilmiş.Yani aslında mübadeleden bahseden bir kitap değil, mübadillerin 60lı ve 70li yıllarda Yunanistan'daki yaşamından bahseden bir eser.
08.06.2011

Kazım Karabekir'e değer verilmediği yönünde yapılan eleştirilere katılmıyorum. Belki bu eleştiriler 20 yıl önce geçerli olabilirdi fakat günümüzde tam aksi söz konusu: Bugün Kazım Karabekir'in eserleri Türkiye'nin en saygın yayınevlerinden biri olan Yapı Kredi Yayınları tarafından basılıyor. Kazım Karabekir'in kızı Sayın Timsal Karabekir hiç durmadan verdiği konferanslarla babasının hatırasını gençlere en iyi şekilde aktarıyor. Yine aynı şekilde Kazım Karabekir Vakfı'da çalışmalarıyla Sayın Karabekir'in hatırasını yaşatıyor. Ordumuz basın açıklamalarında kendisinin portresini arka fon olarak kullanıyor. Kazım Karabekir'in anılmadığını düşünenlerin kendisi hakkında yapılan akademik çalışmaları takip etmedikleri kanısındayım. Belki bazı kişiler paşanın aziz hatırasından rahatsızlık duyabilir fakat emin olmak gerekir ki onun adını yaşatmak isteyenler bunu en güzel şekilde yapıyor.
07.06.2011

Kazım Karabekir'in günlük kısa notlarından oluşan Günlükler, onun diğer eserlerinde yer alan boşlukları doldurmak için her tarih araştırmacısının elinin altında olmalıdır.