Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Nurcan Mutlu Tarafından Yapılan Yorumlar
Günbaşı ve saatbaşı olarak 2. Balkan Savaşında başından geçen sıkıntıları, belirsizliği ve esir alınmasını anlatmış. Birebir olayın içinden yazdığı için sürükleyici ve olayları yakinen tanımamıza olanak sağlamıştır. Dili anlaşılır ve sade.
Kitabı okurken sanki belgesel izliyormuşum gibi oldu, acayip sürükleyici bir tarih kitabı.Objektif bir dille anlatılmış bu hoşuma gitti. Olduğu gibi aktarılmış ve kaynakça belirtilmiş. Tarihi açıdan Müslüman ve Hristiyan dünyasının birbirleriyle olan ilk ilişkilerinden sonrasına kadar anlatılmış ve Gama'nın keşfe başlamasıyla asıl tarihi serüven başlıyor. Kaşiflerin deniz seferinde başından geçen olaylar ve Hindistan'ın o dönemdeki kast yapısını,kültürünü ve halkın yaşam tarzını anlatıyor. Portekiz'in bu keşifle nasıl önem kazandığını da görüyoruz. Genel kültürü genişletmeye yarayan bir kitap.
Karlı gün kitabını kış aylarinda almıştım ve kızım çok beğendi. Dışarı çıkarken giyinmek istemeyen çocuklar için Tavşancan ve Faresu'nun giyinmeleri örnek alınabilir.Resimleri büyük ve renkli. Sayfada geçen hikayeye göre resimler şekillendirilmiş. Dili kolay ve anlaşılır akılda kalır cümleler. Cümleler çok uzun olmayıp çocuğu bir sonraki sayfaya atlaması için sıkmıyor.
29 aylık kızım bu kitabı çok beğendi. Kitabı teslim aldığımız gün 3 kez okuttu. Resimleri büyük ve renkli. Sayfada geçen hikayeye göre resimler şekillendirilmiş. Dili kolay ve anlaşılır akılda kalır cümleler. Cümleler çok uzun olmayıp çocuğu bir sonraki sayfaya atlaması için sıkmıyor. Kitap 1+ çocuklar için. Bu seriden şimdilik 2 kitabımız var diğerlerini de almayı düşünüyoruz.