Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

KEMAL YILMAZ Tarafından Yapılan Yorumlar

16.10.2025

Merhaba,
Kitabı çevirenler Ekmeleddin İhsanoğlu ve Feza Günergun, Türkiye'de Türk-İslam bilim tarihi yazımının en önde gelen isimlerinden iki akademisyen. Ama yine de Yılmaz İrfan daha doğrusunu bilir tabi (!)
Şu an piyasada baskıları olan genel bilim tarihi kitapları bu kitapla karşılaştırılsa; Çin'de Bilim ve İslam Medeniyetinde Bilim bölümlerinin oranlarının bu kitaba kıyasla çok daha az olduğu görülecektir.
Aslında keşke tekrar basılsa denmesi gereken bir kitaptır bu.
30.05.2025

Kitabın çoğu bölümü ("İslam Öncesi Dönemden İslamiyet'e Hukuk ve Şeriatta Geçişkenlik" bölümü hariç tamamı) yazarın "Kur'an ve Tarihsellik Üzerine" isimli eserindeki bölümlerin neredeyse kelimesi kelimesine tekrarıdır.
O sebeple 3 yıldız verdim. Boşluğuma geldi benim de. Alacak olanları uyarmak isterim.
Hocanın çalışmalarını güçlü bulurum ancak işte "kitaptaki makaleler daha önce şurada yayınlanmıştır" diye belirtilmesi doğru olurdu.
10.03.2025

Osmanlı bilim tarihi ile ilgili çok iyi makaleler var. Kesinlikle öneririm.
06.10.2024

Fazlıoğlunun kalemi çok iyi. (Hitabı da) Kitaptaki ilk makale oldukça onemli bir makale.