Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

Murat Karabulut Tarafından Yapılan Yorumlar

19.03.2022

Yüzme sporu ile ilgili teknik detayları bulabileceğiniz nadir ve değerli kaynaklardan biri. Cengizhan Çebi bu spora gönülden bağlı bir antrenör ve bilgilerini herkesle paylaşarak müthiş bir değer yaratmış. Yümeye meraklıysanız, alınız okuyunuz, tavsiye ederim.
09.02.2003

Mucize miydi ? Asla ! Bu ülkenin kaderi asla bir mucize değildi.. İnancın, azmin ve dayanışmanın bir sonucuydu.. Dışarıdaki düşmanlara, içerideki dar görüşlülere hatta hainlere karşı karşı bir büyük savaş yaşadı bu ülke.. Bu kitapta bu savaş ve sonrası ile ilgili hiç duymadığınız detay bilgilerine ulaşacak, kimi zaman "vay be!" diyecek , kimi zaman gözünüzden belki bir damla yaş gelecek, kimi zaman da güleceksiniz..
İçinde yaşadığı ülkenin tarihinin en önemli kısmını en çarpıcı örnekleriyle hikâyeleştirmiş bu kitabı okumayanlar çok şeyler kaybeder..
Mavi gözlü dev şimdi yaşasaydı ne mi olurdu ? T.Özakman bu soruya ilginç bir hikâye ile cevap vermiş.
07.02.2003

Kesinlikle Tübitak'ın klasiklerinden, harika bir kitap.. Çocuk kitabı olarak geçiyor ama herkesin okuması gereken, gerçek hayatı anlatan mükemmel bir kitap.. Satın alıp önce siz okuyun, sonra çocuğunuza verin, ve emin olun o da bu kitaba ve Silke'ye sıkı sıkı sarılacak !
12.04.2002

"Kahraman düşmanım" ilk duyuşta insana pek de inanası bir olgu gibi gelmiyor , ta ki "Uzun Beyaz Bulut-Gelibolu"yu okuyana kadar..
Günümüz savaş çağında her türk vatandaşının ülkesinin bağımsızlığının nasıl kazanıldığı konusunda resmi tarihten ziyade bu eseri okuması daha yararlı olur görüşündeyim.
Yazar savaşın mantıksızlığı ve insan ve toplum hayatındaki tahrip gücünü bu denli etkileyici vurgulaması gerçekten de okuyucuya büyük zevk veriyor. Konuya girişteki üslup ve tasvirler ile devamındaki harikulade mektup örnekleri okuyucuyu kitaba sıkı sıkıya bağlıyor.Hatta olayların geçtiği mekanları görmediğim halde kendimi Gelibolu'nun meşhur ayazına çarpılmış hissettim çoğu zaman.. Ama bu ayazın bana çok faydası oldu , tarihimize bu zamana kadar edinemediğim bir bakış açısı ile bakabilmemi ve daha bir çok tarihi olayı aynı perspektiften sorgulamamı sağladı..Bu nedenle çervemdeki herkese bu kitabı okumalarını ısrarla tavsiye ediyorum.
Bence B.Uzuner'in bu eseri yazarın olgunluk çağının en iyi eseri sayılabilir. Milli tarihteki böylesine önemli bir olaya kadınsı bir persektif ile ,Viki'nin Beyaz Hala'nın gözü ile bakabilmek gerçekten çok etkileyici idi.
Özellikle kitapta M.Kemal'e atıfta bulunulan bölümlerden düşman askerlerinin ölüleri için söylediği söz insanın tüylerini dikan diken ediyor ve M.Kemal'in çağlar ötesi bir lider oluşunu da gözler önüne seriyor..
Mutlaka ama mutlaka okuyun..yoksa çok şey kaçıracaksınız..
01.09.2000

Yazarın ilk yayınlanan ve ödül alan bir kitabı.Bir solukta okunabielecek ve okuyucuları farklı dönemlere kolayca taşıyabilen şiirsel bir üslupla yazılmış bir kitap...