Toplam yorum: 3.285.373
Bu ayki yorum: 6.900
E-Dergi
synm Tarafından Yapılan Yorumlar
Bana bir kitap önerir misin dediklerinde ilk söylediğim hala bende ki listede başı çeken muhteşem bir roman.Ayrıca yazarına(Romain Gary)olan hayranlığım bu kitabı tesadüfen okumakla başladı,çoğu kez gözyaşlarımı tutamadan okudum,ben de çok derin izler bıraktı,sonra tekrar tekrar okuyup ilk defa okuyormuş kadar zevk aldığım tek romandır hala.İtiraf etmem gerekirse annemi kaybettikten sonra okumamaya da yemin ettiğim için üzgünüm.(Kendim için tabi)
Elif Şafak yine zamanda yolculuğa çıktı bir geçmiş bir gelecek derken insanları yerleri ve olayları öyle güzel harmanladı ve bağladı ki,sonuna kadar soluksuz okuyup,her şeyin sorumlusu kişinin kim olduğunu öğrendiğiniz de bir kez daha Elif Şafak'ın kalemine vay be diyecek,hayatın akışında marjinal gelse de çok gerçek bir olguyu tüm çıplaklığı ile fark edeceksiniz.
Herkes Elif Şafak'ın ne kadar karmaşık yazdığından,insan mekan zaman arasında sürekli yer değiştirip durduğundan bahseder,belki Elif Şafak buna kulak verdi romanda ki karakter kimse,hangi zamanda nereden konuşuyor ve düşünüyorsa belirtti,karmaşık olduğunu söyleyenlere inat.Hadi okumak için bahaneniz de kalmadı,muhteşem bir roman bu.