Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
sonspesifik Tarafından Yapılan Yorumlar
Tarafsız olarak yazılmış. Bir dönem büyük elçilerin osmanlıda ne kadar etkili olduğunu çeşitli örneklerle ortaya koyan osmanlının süper güç olduğu dönemde elçilere yüksekten bakan tavrı ve küçümsemesinin özellikle kapütülasyonlarla nasıl ekonomik gücümüzün kaybolduğu gibi resmi yazışmalarla belgelenmiş güzel bir eser.
Kitapta ifade edilen bir istihbarat ağının olması ve devlete yön vermesi adalet ve Allah için yol gitmesi gibi amaçlar insanlığa ve müslümana yakışan amaçlardır. İnsan okudukça heyecanlanıyor. Ancak kitabın inandırıcılığı zayıf hele uydurulmuş dinden dinimize sokulmuş olan evliya inancı Allah dostu olan kişiler bütün emekleri mücadele eden insanların çabalarını sıfırlarcasına gelecekten haber vermeleri o büyük mücadelelere gölge düşürmekte ve gerçekçiliğini yitirmektedir. Her ne kadar gönül inanmak istesede uydurulmuş dine ait hurafeler her şeyi mahvetmektedir. Ebcet hesabı gibi insanın imanını çalacak şirk yöntemleri ise kabul edilebilir değildir. Ama yinede 2.ve 3.kitabı alacağım ancak ne zaman menkıbelerle zehirlenmiş zihinlerimiz kuranla temizlenir işte o zaman layıkı ile mücadele başlar.
Allah yok demek çok buyuk bir iman gerektirir. Herkes dindardir muhim olan hangi dinin dindari olduğundur. Bu kitap tek dogru dinin Allahin gonderdigi dinin oldugunu belgeleyen bilgilerle dolu.
Okumaya yeni başlamış olan oğlum için güzel kitap
harika bir kitap hic sıkılmadan heyecan icerisinde okuyabileceginiz hayal gucunuzle katili tahmin etmeye calistiginiz cok surukleyici ayrica is ve aile hayati hakkinda onemli mesajlar iceren cok guzel bir polisiye roman