Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

osman yaşar ışıklı Tarafından Yapılan Yorumlar

Bir çırpıda okunacak kitap .Peygamber (SAV) efendimizin Ruhani yaratılışı çok güzel anlatılmış.
Hayali gönüllerde mihrap olan sevgiliye Mevlana hazretlerinin yaklaşımı çok güzel işlenmiş .İnsan kendi kıldığı namazları kitabı okuyunca sorguya çekmiyor değil.
Beyaz perdeye aktarılmasını umduğum saheserlerden birisi daha .Harikulade bir hikaye.
Kitap da en çok dikkatimi çeken; kısacık bahsetmiş olsa bile haseki hastanesindeki psikolojik eğitimde musikinin kullanım şeklini tasvir etmesi ve lale yetiştiriciliğinde kaplumbağaların yeri hayret uyandıracak cinsten .
Tarihdeki bir realite objektif olmasına rağmen mükemmel bir şekilde anlatılmış. Roman sürükleyici. İki liderin karakterleri bir ask çıkmazında birleştirilmeye çalışılmış. Beşeri aşkın ulvi aşka uzanması tema edinilmiş fakat fakat yaratıcıya uzanan aşk tanımlanamamış. Gerçek aşkta; sevdiği insanı incinmemesi için kendi tutukularından bile muhafaza etmeye çalışmak hadım edilmiş bir erkek (Kamber) tarafından adeta baygınlık verircesine ancak bu kadar ifade edilebilir. Doğruyu kılavuz edinen sünni Sultan ile sapkınlık içerisindeki Şah'ın kıyaslanması garip buldum . Aslanı tutup kuma gömen bir Sultanın bir ceylan gözlüde tutsak kaldığını ifade etmesi onun da insan olduğunu gösterir ama asla zafiyet değildir. Kahraman Sultan mı, Şah mı, Bihruze mi,Ömer mi ,Kamber mi belli değil. Dil kalitesi Farsca kelimeler olmasına rağmen açıklaması verildiği için çok güzel. Asla bir tarih kitabı değildir .Ama tarih seven sevmeyen her kesim okuyucular için mükemmel kitap.