Toplam yorum: 3.284.610
Bu ayki yorum: 6.116

E-Dergi

KY-907512 Tarafından Yapılan Yorumlar

01.04.2015

Serinin dördüncü kitabını daha okumadım ama üçüncü kitap bence ilk iki kitaptan çok daha iyi. Birçok kişi uzun tasvirleri gereksiz görmüş. Bunlarla roman dahada zenginleşmiş. ÖZellikle karakterler bakımından da ilk iki seriye göre daha zengin bir hale gelmiş. Hatta bu seride favorim Murtaza Ağa. :D
01.04.2015

İkinci kitap, ağalarla savaşan bir İnce Memed' den ziyade kedisi ile savaşan bir İnce Memed'i karşımıza çıkarır. Serinin başında Memed bitkindir ve umutsuzdur. İlk kitabta olduğu gibi Yaşar Kemal'in benzersiz tasvirleri ile oldukça zengin bir içerik ile karşı karşıyayız.
01.04.2015

Cumhuriyet dönemi edebiyatımızın en başarılı yapıtlarından biri. Yaşar Kemal'in muazzam betimleme yeteneği ile bir çırpıda okuyacağınız bir eser. İnce Memed çok sayıda dile çevrilmesinin yanında sinemayada uyarlanmıştır.
01.04.2015

Kitap okuyucuyu sıkmayacak bir uslübe sahip. Anlaşılır bir dil kullanılmış. Genetiğin tarihçesinden günümüzdeki güncel sorunlara akıcı bir şekilde değinmiş. Kullanılan fotograflar ve zengin örnekler ile desteklenmiş. Benim gibi bu alana yabancı olanlara kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap.
02.09.2014

Çoğumuz ilkokul yıllarmızdan beri Ömer Seyfettin'den haberdarızdır. İyi kötü herkes birkaç hikayesini okumuştur. Genelde Ömer Seyfettin çocuk hikayecisi olarak tanıtılır. Çocuklara yönelik hikayeleri olmakla birlikte genelde yetişkinlere hitap ettiğini söyleyebilirim. Bulunduğu dönemin sorunlarına değinmiş ve bunları o zaman için sade sayılacak bir dille anlatmıştır. 10 kitaplık bu seri ile hikayeleri toplu olarak elinizin altında oluyor. Hikayeler, Ömer Seyfettin'in uslübunu bozmayacak şekilde günümüz dili ile anlaşılır bir hale getirilmiştir ve editörlerin bazı yerlerde muhafaza ettikleri arapça ve farsça kelimelerin anlamı verilmiştir. Kitapların tek kusuru fazla dayanıklı değiller, bazı sayfalar elimde kaldı.