Toplam yorum: 3.253.774
Bu ayki yorum: 5.800
E-Dergi
Feride Özge Tarafından Yapılan Yorumlar
Çoğunlukla yeni çıkan kitapları okumaya çalışırım. Kitaptaki öyküler, kurmacanın bütün yollarına girdiğini ve o yollardan harika bir şekilde daha geniş yollara çıktığını söyleyebilirim. Metinlerarasılık, yeniden kurmaca, masallarla olan bağ. Öyküleri okurken kimi yerde Didem Madak'ı, Tezer Özlü'ye Leyla Erbil'e rastlıyorsunuz. Rüyalardan bahsederken Jung'un kitapları çağırıyor sizi. Bunları yaparken de yormadan kendi halinde olmuş gibi okuyorsunuz. Onbeş öykü var kitabın içinde lakin sizi bambaşka eserlere çıkarıyor. Uzun süredir deneme harici pek bir şey okuyamayan bana bu öykülerle kesişmek ayrı bir lezzet verdi. Hem yüreğine hem de kalemine sağlık. Nicelerine..
Murat Menteş her anlamda kendini geliştiren, kitaplarında yeni yolları deneyen bir isim. Bu kitapla da farkını ortaya koymuş.
Melike hoca, Çocuk Yazının da kült isimlerden. Bu yolda yürürumeye çalışanlara da yol gösterici davranıyor. Bu kitap da bunun ürünü olduğunu düşünüyorum.
Nouman Ali Kahn kendini ne kadar çağın alimi olarak görmese de bu konu da mütevazilik ettiğini düşünenlerdenim. Çağa bakışı, yorumlaması diğer alimlerden çok farklı. Dinimizin hoşgörü ve kolaylaştırıcı dilini hem kendi sohbetlerinden hem de bu kitaptan görmek mümkün. Farklı bir bakış açısı var. Tavsiye ederim.
Iclal Aydının deneme yazdığı zamandan günümüze böyle güzel kitaplarla gelmesi çok sevindirici. Kendisi gibi naif yazı stili var. Biraz olsun başka hayatları,başka yaşamları da duyumsamak istiyorsanız okuyun derim.