Toplam yorum: 3.284.614
Bu ayki yorum: 6.120
E-Dergi
Birsen Şahan Tarafından Yapılan Yorumlar
ölümden korkmam;asıl korkum,yaşamadan ölmektir. neyzen tevfik’in sözüyle bitiyor kitap. Kitabı okurken hayatımdan kesitler de bulduğum ve hissettiğim nadir eserlerden .akıcı bir dille anlatılmış, okurken hiç bitmesin istedim. sanki yakın bir arkadaşımın hayatını dinliyor ve onunla birlikte sevinip onunla birlikte üzülüyor gibi oldum.
“Paylaşılmamış bir şeyim var mı benim acaba? Evet, gerçekten paylaşılmamış, paylaşmadığım, sömürülmemiş, çalınmamış, istismara uğramamış, el sürülmemiş el uzatılmamış bir şeyim var mı benim? Emeğim, Ekmeğim, toprağım, kabiliyetim, bilgim, kalemim, sazım, sözüm…”
diye başlayan kitabı bir solukta okudum. Sosyal medyada gördüğüm tavsiye üzerine aldığım ve okuduğum, pişman olmadığım gayet güzel bir kitap. Daha ilk satırlarından kitap seni içine çekiyor. Kalemine ve yüreğine sağlık Kemal Şükrü Sevindik.
kitap kısa ama o kadar bizden ki , bir solukta okudum. murat beyin endişeleri,yaşadıklarını okudukça kendi hayatımdan bir çok kesit buldum.her ebeveynin hislerine tercüman olmuş. sağlığı bozulduğunda bile aklında tek çocukları ve eşi ile ilgili gelecek kaygılarını gördükçe içim burkuldu.
Kitap çok içten ve samimi bir dille yazılmış. Özellikle annesiyle ilgili yaşadığı anıları beni çok etkiledi. Enerjinizi geçmiş olaylara odaklanmayı bırakın, çünkü hayat israf edilmeyecek kadar değerli. Diye yazmış ipek Kocaman bir bölümde. bende tüm kararlarımı ve hayata bakış açımı gözden geçirdim. herkes gibi bazen çok gereksiz şeyler için bile kendimi boşu boşuna üzmüşüm. Bu kitap benim hayata bakışımı değiştirdi.
Dili o kadar sade akıcı ve ilgi çekici ki kızım keyifle ve hevesle okudu. Bu sene okula baştan bir çok arkadaşımın çocuğuna hediye aldım. okul öncesi çocukları okula çok güzel motive ediyor.