Toplam yorum: 3.253.600
Bu ayki yorum: 5.625
E-Dergi
Lütfi Balıkçı Tarafından Yapılan Yorumlar
Bir büyüğümüz ister Tolstoy okuyun ister İmam gazali ama ne okursanız mümince okuyun demişti. Bu tarz kitapları bir mümin gözüyle okumaya çalışınca değerli oluyor. Kitabı beğendim. Bahsedilen bilgeleri tasavvuftaki veli kullara benzettim. Onlarda az konuşur, topluma faydalı olmaya çalışırlar. İnsanları kötülükten uzaklaştırıp iyiliğe yönlendirmeye çalışırlar. Beni en çok etkileyen yer ise kitapta sık sık gök ile bağlantıdan bahsedilmesi. İnsanların içe yönelmesinin teşvik edilmesi. Bizlerde dışa verdiğimiz önemi içe yöneltirsek o huzura erişebiliriz.
Bir kaç defa kişisel gelişim kitabı okuma girişimim olmuştu. Çoğu kitabı yarım bıraktım. Çünki o kitaplarda çoğunlukla insanı yücelten sözcükler ile karşılaşıyordum. Bu kitapta ise esas alınan şey alışkanlıkların önemi. Alışkanlıkların insanı inşa etme sürecine vurgu yapılıyor. Bu yüzden okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Haluk Nurbakiʼnin okuduğum ilk eseri. Kurʼan ayetlerini farklı bir şekilde yorumlamış. Benim hoşuma gitti. Okunmasını tavsiye ederim
Çok güzel bir eser. İçinde günlük dualar ve özel günlerdeki yapılacak ibadetler var. Arapça okuma bilmeyenler için duaların türkçeleri de mevcut
Abartıldığı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Hastalıklı bir insanın hayat hikayesini anlatıyor. Bir çok kez hatalar yapmış ve artık duygularını dahi hissetmeyen bir insanın hikayesi.