Okuyucu
Okuyucu

Kitapyurdu Fiyatı: 221,00TL

Ürüne Git
134Yorum
Canel GEÇER
Kitapkurdu
16.02.2024
Büyük Bir Roman Olmayı Başarıyor...
On beş yaşında, dünyanın güzel olduğu kadar en sarsıcı duygusu olan aşk ile yeni tanışan, bundan öncesinde hayatının merkezinde sadece ailesi ve okulu olan Michael Berg ile otuz altı yaşındaki Nazi dönemi toplama kampı eski muhafızlarından Hanna Schmitz arasındaki izole dünyayı genç aşığın gözlerinden izliyoruz. Aşk, kadın, tutku, cinsellik, heyecan ile yeni tanışan Michael’in, Hanna ile kurduğu bağ en çok duygusal dünyasında mutlak egemenlik kurmuş olsa da aynı yoğun bağın, zayıf yanını herkesten saklayan ve peşini asla bırakmayan geçmişinin karanlığı sebebiyle aniden giden Hanna yüzünden nasıl yıkıcı etkiye döndüğünü de görüyoruz. Hanna’dan sonra hiçbir kadında aynı heyecanı, mutluluğu ve tutkuyu asla yaşayamayan Michael, bu sarsıntı ile mücadele ederken onun dünyasını izleyen edebiyat tutkunlarına da Yunanlıların “aynı nehirde iki kere yıkanılmaz” felsefesini hatırlatıyor. Her şeyin ilki asla unutulamıyorsa ve geçmişin karanlık dehlizlerinde, bir kenarda sessizce ortaya çıkmak için hazır kıta bekliyorsa sonradan hayatımıza girenler/yaşananlar “olması gerektiği için” yaşanmış duygular olmuyor mu? Birini unutamadıktan sonra başka bir insanda onun kokusunu, gülümsemesini aramak hayatında olan kişiye ihanet sayılmaz mı? Terk edilen, terk edenin zor zamanlar yaşadığına şahit oluyorsa, imkân olmasına rağmen omuz vermemek intikam mıdır, ihanet mi? Bernard Schlink kahramanların ufacık dünyasını bize gösterirken, zihnimizde birçok soru işareti bırakmayı, yerine göre kendimize hesap sormamızı sağlamayı da ihmal etmiyor. İşte tam bu sebeple “Okuyucu” genç bir delikanlının, olgun bir kadına duyduğu aşktan daha büyük bir roman olmayı başarıyor.
racehorse
racehorse 09 Haziran 2024
çok güzel ifadeler çıkarımlar
Sinem  Yaşar
Kaşif
17.04.2026
Okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Kitabı okuduğunuzda iki ayrı hikaye okuyor gibisiniz. Hikayenin evrilmesini çok ama çok beğendim. Karakterler de çok iyi kurgulanmıştı.
muratgunes06
Üstat
02.04.2026
Bireyselliği içinde özümseten bu kitap, hayatta olabileceklerin, insanın başına gelmesi ve o zamandaki Nazi dönemini çok tarafsız anlatıyor....Kesinlikle okunması gereken bir kitap...
Osman KESER
Kaşif
15.01.2026
Güzel hikaye. Hikaye ve metin altında; Nazilerin yaptığı soykırımı (haklı olarak) suçlayarak Yahudi seviciliği taşıyor. Ama okunabilir bir eser.
MERVE ŞENTÜRK
Kaşif
05.12.2025
Arkadaşlar ya kitap çok güzeldi, çok akıcı bir dili var zaten. Şiddetle tavsiye ediyorum, özellikle sonunu asla tahmin edemezsiniz. Kesinlikle okuyun.
Okuyucu 06
Kaşif
08.09.2025
Bekledigim gibi degil cok sisirilmis bir kitap ve karakterler hayatin olagan akisina uymuyor
Canan Gengönül
Kaşif
01.07.2025
mükemmel çeviri,sinema film çevirisi ve inanılmaz güzel bir anlatı ile mutlaka okunmalı.çok çok güzel
Ayşe  Altunbudak köse
Kaşif
Hikâyede ki ilişki durumunu tasvip etmesemde genel olarak severek okuduğum bir roman oldu tavsiye ederim
animamundi
Kitapkurdu
20.12.2024
ikinci dünya savaşınjn gölgesinde geçen bir hikâye.. yer yer biraz sıksada rahat ve kolay anlaşılır şekilde ilerliyor. sona geldiğinizde vicdani bir ikilemdr kalıyorsunuz.. üstüne konuşulabilecek bir kitap
ademkotaman
Bilge
06.12.2024
Film ve roman ikisi ayrılmaz ikili
boncuk16
Kitapkurdu
22.09.2024
Okuduktan sonra filmini de izlemenizi tavsiye ederim. Gerçekten güzel bir eser. Sarsıcı bir konusu var.
Cey48
Üstat
09.09.2024
Çok iyi bir roman tavsiye ederim.
Meryıl
Kitapkurdu
31.03.2024
Filmi de çok güzeldi ama kitabı bir ayrı güzeldi. Kadının ağzından dinlemesek bile hikayeyi ana kahraman o kadar güzel anlatmış ki kadının duygularını da ister istemez okuyucu özümseyebiliyordu.
serdarx57
Üstat
18.03.2024
Bu yazarın tüm kitaplarını severek okuyorum.
semtor
Kaşif
11.02.2024
15 yaşında bir gencin duygusal deneyimleri ile başlayan kitap geçmiş ile yüzleşme, hesaplaşma ve geçmişi kabullenmeye evriliyor. Başarılı bir kitap
yusuf yigitoğlu
Üstat
10.02.2024
güzel ve akıcı bir kitap onbeş yaşındaki bir gencin aşk duygularıyla başlayıp kendiyle yüzleşmesi ile devam eden bir kitap.
Özge BT
17.11.2023
İlk bölüm biraz sıksa da sonradan akıcı hâle geldi. Tavsiyedir
Mavi ..
Kaşif
05.11.2023
gordiyon fiyonklari benim için skandal olsa da burda gönlümü kazandı. tabisyedir.
mutlu çetiner
18.10.2023
bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmemiştim. dedikleri kadar varmış.
blackmeyil
Kitapkurdu
02.10.2023
İlk bölümle ergen bir erkek ve orta yaşlı bir kadının aşk hikayesinden ibaret sandığım kitap ilerleyen bölümlerle ilgi çekici bir hesaplaşmaya -diğer bir tarifle geçmişi anlamlandırmaya- dönüşüyor. Kısa ve çok etkileyiciydi. Kesinlikle tavsiye ederim.