Celal Hoca & Bir Neslin Öncüsü / 14-A-13
Celal Hoca & Bir Neslin Öncüsü / 14-A-13

Kitapyurdu Fiyatı: 297,00TL

Ürüne Git
15Yorum
HÜMABALA_ANKA
Kitapkurdu
27.09.2020
Çok beğenerek okudum, İmam Hatiplerin kuruluş sürecini bu süreçte önlerine çıkan engelleri çok güzel anlatmış. Yakın tarihe ilgisi olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
KY-3182173
29.03.2020
Çok fazla şey öğrendim.Celal hoca mutlaka tanınmalı.
Sümeyra Koray
Kitapkurdu
22.04.2019
Başarılı bir biyografi çalışması olmuş. Okunması ve tanınması gereken bir insan Celal Hoca
Fazıl Akgün
Kitapkurdu
05.06.2018
Bir dönemin ve sonrasının kahramanı, bir neslin öncüsü, hayatının ve mücadelesinin muhakkak bilinmesi gerektiği Celaleddin Ökten hocanın güzel bir biyografisi.
Rıdvan Baba
Kitapkurdu
27.04.2018
Özelde İHL mensuplarının, genelde eğitim öğretimi dert edinen herkesin ibretle okuması gereken bir hayat... Allah'a verilen bir sözün ardında son nefese kadar duruş..
takma_adım_yok
13.10.2017
Fedakarlık,hizmet,özveri kelimelerinin vucüt bulmuş hali Celal HOCA...Mutlaka okuyun
KY-715326
01.03.2017
Bir neslin ne zor şartlarda yetiştiğini ve gerçek bir hoca olabilmek için nasıl fedakar davranılması gerektiğini anlamak için okunabilecek güzel bir eser.
Zeki Genç
Kitapkurdu
23.01.2017
Öncü bir neslin nasıl ve hangi fedakarlıklarla yetiştiğini görmek isteyenlere harika bir biyografi.Herkes okumalı ama imam hatipliler mutlaka okumalı.
KY-1332715
14.09.2016
imam hatip kurucularından olan Celal hoca maalesef tanınmayan ve kıymeti anlaşılmayan değerlerimizden. umarım bu kitap bir nebze de olsa celal hocayı anlamamızı sağlar
lokmanismail
08.08.2016
Önemli bir alimin hayatı bol anektod,kişi ve resimle birlikte anlatılmış.Kafalarda oturmuş olan tekdüze din alimi algısını tek başına yıkmayı başarmış bir şahsın hayatı çocukları ve öğrencilerinin katkılarıyla neşredilmiş.Ayrıca kitap gayet iyi yazılmış
Ibrahim Özyapıcı
Kitapkurdu
19.08.2013
Celal Hoca tanımamız ve tanıtmamız gereken bir şahsiyet.Gerçekten de bir nesle öncülük etmiş bu gün ki imam hatip okullarının açılmasına ve ilim yayma cemiyetinin kurulmasına vesile olmuştur.Kitapta Celal Hoca'nın şahsını tanıma şerefine erişmekle kalmayıp dönemin sosyal ve siyasi hayatı hakkında da fikir edinebiliyorsunuz.Özellikle İmam Hatip ve İlahiyat öğrencilerine ''okulların nasıl açıldığını, din eğitiminin eskiye nazaran şimdi ne kadar kolay olduğunu , tüm bunların değerini bilmemiz gerektiğini'' anlatmak adına kesinlikle okunması gereken bir kitap emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Abdullah Tosun
19.04.2013
Konuşmadan anlatan insanlarımız vardı bizim: Mütebessim, mütevazi, mücadeleci, donanımlı, imanlı, kararlı... Celal Hoca o ender insanlarımızdandı; iyi atlara binip giden, ardında bize muazzam bir hayat bırakan insanlardan. ‘Hoca’ olan, hoca olmanın ağırlığını omuzlarında hisseden ve hocalığın hakkını bihakkın eda eden bir ‘Hocaydı’ Celal Hoca. Asil bir neslin bakiyesi, nesl-i cedidin öncülerindendi Celal Hoca. Kan kusturulan, kan kusan, fakat tomurcukların neşv ü nema bulması için her gün,’ kızılcık şerbeti içtim’ deyip yeniden, yeniden ve hiçbir zaman zorluklara yenilmeden önce mücahedeye, sonra mücadeleye koşan bir Hocaydı, Celal Hoca. Celal Hoca okunmalı; sadece okunmamalı; anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalı. Hiçbir zaman unutulmamalı Celal Hocalar. Unutmak yenilmektir; yenilmemek için okumalı; yenilenmek için okumalı. ‘Dirilmek için yeniden’ okumalı.
çamkonaklı
Kitapkurdu
17.08.2012
İlim öğrenme ve öğretme uğrunda o ne azim ve o ne cehd.Mükemmel bir örnek.Mücadele adamı.Bıraktığı büyük miras imam hatip okulları.Hayat hikayesinin sonraki nesillere mutlaka akatarılması gerektiğine inandığım abide şahsiyetlerden birisi.Bu kitap okunmalı ve gerekli dersler alınmalı kanaatindeyim.
Hülya Ünlü
Kitapkurdu
26.05.2012
Sadece Celal Hoca gibi kıymetli bir üstadı ve çevresindeki güzel insanları okumuş olmakla kalmayıp bir tarih dönemine de tanıklık etmiş olabileceğiniz bir kitap...
zehraerbay
13.02.2012
yarım asrı aşkın bir süredir unutturulan muazzam bir şahsiyeti yakından tanımamıza vesile olan bir kitap, mutlaka okunmalı.