Rübab-ı Şikeste
Rübab-ı Şikeste

Kitapyurdu Fiyatı: 450,00TL

Ürüne Git
7Yorum
Espana2011
Üstat
06.02.2026
Tevfik Fikret şiirlerinde kullandığı kelimelerle tablo çizmiş adeta. Çok güzel bir eser.
Beyza So
09.06.2019
Daha önce arkadaşlarımdna alıp faydalanmıştım. Bu kitaba ihtiyacım var lütfen bir an önce gelsin.
serpilağ
25.05.2019
Kelimeler telkin kabiliyetlerini kendilerini saran muhtevadan alırlar. Ve tercümelerin bu hususta büyük önemi vardır. Tevfik Fikret'in şiirlerini aruz vezni ile yazması, Arapça ve Farsça kelimelerle tamlama yapması şiir severleri zorlar. Mehmet Kanar, Dr. Abdullah Uçman ve Dr. Hasan Akay tarafından hazırlanan eserin gözden geçirilmiş ikinci baskısını dikkate alarak, ilk önce her şiirin Arap harfli metninden sonra, üsluba zarar vermeden dil içi manzum çevirisini yapıp okurların beğenisine sunmuştur. Tabii kapsamlı olarak verilen sözlüğü de hatırlatmakta yarar var.
Genç_Edebiyatçıı
Rubab-ı Şikeste'yi, yüksek lisans mülakat yazısında osmanlıca metin soruyorlar ve Türkiye de hemen hemen bütün üniversitelerde Osmanlıca metni rübab dan soruyorlar diye pratik yapmak amaçlı aldım. Ve gayet memnunum kitap çok amaçlı. ilk osmanlıca şiir daha sonra o şiirin transkipi ondan sonra o şiirin günümüz türkçesiyle yazımı yani bir şiiri üç aşamada da görebilirsiniz. Hatta kitabın güzel yanlarından biride kitabın arka kısmındaki sözlük diyebilirim. Anlamını bilmediğiniz kelimelere oradan bakabilirsiniz. Sözlükte osmanlıca ve türkçedir.
z_planı
Kitapkurdu
19.10.2018
TÜrkçesi ve osmanlıca ikisi bir arada olması çok faydalı
1mert907
28.07.2018
Tevfik Fikret'i ve dönemi anlamak istiyorsanız kesinlikle okunması gereken bir kitap.Kitap hem Osmanlıca hem de Türkçe olarak verilmiş.Tevfik Fikret'in şiirlerinden oluşuyor.
uğurlukız
16.11.2017
Tevfik Fikret'in şiirlerinin hem Osmanlıcası hem Türkçe okunuşu hem de Türkçe mealini vermesi, tamlamaları Türkçe'ye çevirmesi açısından oldukça faydalı bir eser. Güzel de bir sözlüğü var.