Ve Ateş Bizi Tüketiyor
Ve Ateş Bizi Tüketiyor
35Yorum
espanita
Kitapkurdu
Murat Gülsoy’un neredeyse tüm kitaplarını okudum. Özellikle öykülerini çok beğeniyorum. Bu kitabı da aynı heyecanla okuyorum.
Nesrin Arasöztürk
Kaşif
Araya kitap almadan okunmalı...
pianist42
Yazarla tanışma kitabım oldu, öyle beğendim ki diğer kitaplarını da sipariş etmeye karar verdim. Yer yer gotik ögeler taşıyan, insanın kendini arayışının izlerini fantastik ögelerle süsleyen harika bir yapıt. Okurken hiç sıkılmadım, bitmesini de hiç istemedim. Önereceğim bir kitap, pişman olacağınızı hiç sanmıyorum. Herkese keyifli okumalar diliyorum.
nutesyum
Oldukça sürükleyici bir olay örgüsüne sahip.
Hilal Başak Çınar
Kitapkurdu
kitabı arkadaşıma hediye olarak aldım, kendim okumuş çok beğenmiştim ve sanırım imzalı gelmiş. büyük bi hediye oldu. teşekkürler
Fatih Yürük
Murat Gülsoy'un okuduğum ilk kitabıydı. Postmodern tarzda eserler okumayı sevenler için iyi bir kitap olabilir. Roman boyunca "arayan kim, aranan kim?" sorusu dinç tutuluyor.
KY-496460
Murat Gülsoy'u çok severim ancak bu kitabı beklediğim kadar etkilemedi beni ne yazık ki.
sedoshland
Baştan sona sürükleyici bir şekilde giden çok keyifle okuduğum bir kitaptı. Sonlara doğru epey belirginleşti hikayenin nasıl sonlanacağı ama yine de anlatım, akıcılık, düşündürücülük olarak çok beğendim.
Safiye Taner
Gerçekten tavsiye edilecek bir kitap oldukça güzel.
EZGİ Ç.
Konusu bakımından gerçek bir arayış kitabı olduğunu düşündüğüm bir kitap. Beğenmedim yanı bazı bölümlerin gereksiz yere uzatılmış olması ve edebi kaygı içermeyen cümlelerle çok sık karşılaşmış olmak. Fakat okunulduğunda iyi ki okumuşum dedirtti. Daha önce bu yazarı okumuş ve beğenmişseniz bu kitaba şans verebilirsiniz. :)
Aysenurgenc
böyle bir içerik beklemiyordum hoşuma gitti. sadece bazı bölümlerin dilinde takıldım yoksa gayet akıcı bir roman
İlunga
Kitapkurdu
Kitabın daha ilk sayfasında karşılaştığımız “Dışarıdan bakıldığında donuk bir adamım, oysa kafamın içinde düşünceler, hayaller alev alev..” cümlesi bizi nasıl bir anlatının beklediğinin göstergesi sayılabilir. Kaybolan yaşlı komşusunu aramaya çıkan ana karakterimiz ( anlatıcımız) kendisini rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği karanlık bir dünyanın içinde bulur.78 model bir Nova, arabanın içine sinmiş Old Spice kokusu, radyodan gelen müzik, sonrasında güneş gözlüklü kokinalı kadın ile sokakta yapılan dans nedeniyle olsa gerek, başlangıçta “Singing In The Rain “ filmi tadında bir müzikalin içinde hissettim kendimi. Kitap ilerledikçe, özellikle kahramanımızın üniversitenin dehlizlerinde kaybolması ile birlikte romantik bir müzikalden çıkıp, sanki Gotham şehrinin ürkütücü, tekinsizliğinde buldum kendimi.
UMUT_734
Kitapkurdu
Murat Gülsoy'dan akıcı ve şahane bir kitap.
Okuyucu 06
Kaşif
Youtube da karavandaki adam in kitap incelemesi uzerine aldim guzel oldugunu umuyorum
İkbal Güler
Kitapkurdu
Bu kitaba bayıldım diyebilirim. O kadar güzel bir kitap ki. Tabi her okuyucu kitlesine hitap etmiyor.
nagtagalan
Dili güzel. Hikaye akıcı. Ama çok tanıdık. Kendi gerçekliğini arayan adam. Benim gibi
oltanbaran
Murat Gülsoy, çağdaş romanımızın en önemli isimlerinden biri. Mutlaka okunması gerek...
Nudem Zana
Yazarın Öyle Güzel Bir Yer ki kitabından sonra okuduğum ikinci kitabı oldu. İlkini çok beğenince bunu da okumak istedim ama büyük hata etmişim. Bir an önce bitsin istedim, çünkü konunun da kitabın da bir yere gitmeyeceği çok aşikardı. Uzadıkça uzadı, kitabın bir yerinden sonra "acaba yazarlar sayfa başına mı para alıyor, o yüzden mi böyle uzatmış" diye düşündüm. Gereksiz yere konu sündürülmüştü resmen. Murat Gülsoy'un okuduğum son kitabı bu olacak maalesef.
Rising_all
Lafi uzatmadan; cok iyi, cok iyi, cok iyi! Alinip, ilk sayfasi acilip, bir cirpida okunanlardan.
highfive
Kitapkurdu
geceyi güzelleyen bu romanında "deliliği kutsayan bir anlayış"la belki de bilinçaltının açığa çıkması, gerçekle rüyayı ayırt edememe, arayış, kendinde kaybolma gibi olguları başarılı bir şekilde işliyor yazar.
1 2