20Yorum
öylesine bir adam
Kitapkurdu
Tomris Uyar'ın çok beğeniyorum, bu kitabı da hoşuma gitti.
tarhanasever
Başarılı bir Tomris Uyar eseri
kitabaaşık
Okurken biraz zorlandığım kısa öykülerden oluşan bir kitap.
atombombacıyan
türk edebiyatının önemli isimlerinden tomris uyarın eseri okunmalı
melektsn
Kitapkurdu
Tomris Uyar sadece öyküleri ile değil öykü üzerine söyledikleri ile de mühim bir isimdir türk edebiyatında.
Rümeysa arzu Uzun
Kitapkurdu
sanki öykülerin baş karakteri benmişim gibi hissettirdi hep. öyle güzel bir anlatımı var
Melisa Parlak
Kitapkurdu
Yürekte Bukağı kitabındaki öykülerine baktığımızda başarıyla kurulmuş etkileyici bir atmosfer göze çarpmakta. Tüm öyküler ustalıkla örülmüş, konan her taş hem diğerleriyle uyumlu bir bütüne, hem de kendi tekliğine yakışmıştır. Dili kullanımı açısından kendine hayran bıraktırır, enfes bir okuma zamanı sunar. Kelimeler zihinde evrilip çevrilir, güçlü bir iz bırakır. Yerinde kullanır her şeyi. Yürekte Bukağı, her bakımdan doyurucu bir öykü kitabı.
karaademmm
Bilge
“Kentlerde kimseler birbirini tanımıyordu. O güne kadar tanımayı pek düşünmemişlerdi, ama artık önemliydi; tanınmayanlar, kuşkuyla süzülüyordu. Bıyıktan, saçın taranış biçiminden, kısalığından ya da uzunluğundan, giyiniş özelliklerinden, bir düşmanlık, bir dostluk belirtisi çıkarılmaya çalışılıyordu.” (s.16) • 1979. Ülkenin yüreğine ‘bukağı’ vurulmuştur. Bir şekilde ‘yalnız, sessiz, kimsesiz’ kalmıştır. Böyle bir dönemde yayımlanıyor Yürekte Bukağı. Onların sesi olmak gayesi güdüyor mu bilmiyorum; ama bir şekilde dokunuyor olanlara. Olacaklara. • Ülkü Tamer, Turgut Uyar, Cemal Süreya ve diğerleri. Yayımlanan dergiler, gazeteler, telif eser ve çeviriler. Hepsine yetişiyor Tomris. • 1980 Sait Faik Hikaye Armağanı’na da layık görülen eseri ‘bir noktanızdan’ yakalayacak elbette. Buyurun.
Buse Nur Kahveci
Tomris Uyar isminin üzerine bir şey söyleyebilecek haddi kendimde görmüyorum.
Taha Cihad Savaş
Kitapkurdu
Tomris Uyar çok başarılı bir öykücü. Mutlaka okumalısınız.
Seval Göktaş
Tomris Uyar’ı yazarlara bunca şiir yazdıran ve edebi niteliği çok yüksek bir kadın olduğu için çok seviyorum gözünüz kapalı alabilirsiniz
duyguufbb
Okurken biraz zorlandım ama yine de güzeldi.
Yunus Emre Kartal
Sait Faik Hikâye Aramağanı'nı kazanmış bir eser. Kesinlikle bu ödülü hakediyor. Henüz Tomris Uyar'la tanışmadıysanız bence bu eseri ile başlayabilirsiniz
esperan
Biraz agir geldi ama yine de iyiki okumusum. Tomris Uyar kült bir türk yazar, kitaplarini okuyun arkadaslar.
betus89
Bilge
Bu kitapta birazcık sıkıldım.Dikkat!Kırılacak Eşya öyküsü beni en etkileyen öykü oldu.
kitaplara geldik
çok güzel bir kitap içten etkiliyor yazarıda öyle
Özlem Nigar  Balbay
Harika bir yazar..
vonlanthen
Kitapkurdu
Tomris Uyar'ın öykülerini sevsem de bu kitapta çok sıkıldım.
burkemm
Ruhu daraltan, kitabın adındaki gibi yüreğe bukağı vuran bir kitap olmuş.
c.81
Kitapkurdu
Genel olarak sıkıcı bir kitap fakat Düş satmak adlı hikaye gerçekten çok güzel.