On İki Sandalye (Karton Kapak)
On İki Sandalye (Karton Kapak)

Kitapyurdu Fiyatı: 288,75TL

Ürüne Git
11Yorum
cerenerpek
mükemmel çeviri, mükemmel kurgu, her şey mükemmel. bu kitabın rus kültüründeki yeri tolstoylar dostoyevskiler kadar fazlaymış, şaşırmıştım bu bilgiyi öğrenince ama kitabı bitirdikten sonra hak verdim ruslara. kitap buram buram rus kültürü kokuyor, karakterler özgün, hele ostap bender tam yeşilçam filminden fırlamış üçkâğıtçı ama derin işlenen bir tip... yazarlar modern gogol çehov gibi geldi bana. kitabın en güzel yanı oradan oraya gitmek bence, moskovadan kafkasya'ya, pyatigorsk'a, kırım'a... bir de pyatigorsk kısmında lermontov'a defalarca atıf yapılmış, kitaba daha da ısındım böylece. sırf lermontov değil tabii tolstoy, gogol, nekrasov, puşkin, gorki; birçok yazarın şairin adı geçiyor. ayrıca ana kurgunun içine de şiirler, hikâyeler sıkıştırılmış bunu da çok sevdim. dili de ağır değil, dönem hakkında biraz bilgi gerektirebilir belki ama dipnotlar açıklayıcı ve yeterliydi bence. teşekkürler mustafa kemal yılmaz
Özgür
Kaşif
Kitap, sistemi ve insanı hicveden güçlü bir eser. Tavsiye ederim.
SihirliFlut
Hezarfen
On İki Sandalye, mizahın zekâyla, hicvin toplumsal eleştiriyle kusursuz biçimde harmanlandığı unutulmaz bir klasik. İlf ve Petrov, kayıp bir servetin peşinde koşan karakterler aracılığıyla Sovyet Rusya’sının bürokrasisini, insan zaaflarını ve dönemin toplumsal yapısını ince ince alaya alıyor. Roman boyunca absürtlük dozunu hiç düşürmeyen olaylar zinciri, okuru hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Karakterler öylesine canlı ve gerçek ki, yaptıkları bencillikler, kurnazlıklar ve hayal kırıklıkları günümüze bile tanıdık geliyor. Bu da kitabı zamansız kılan en önemli özelliklerden biri. Anlatım dili akıcı ve esprili; hiciv asla kaba değil, aksine son derece zarif. Mizahın arkasında insan doğasına dair keskin gözlemler saklı. Para, hırs ve umut üçgeninde savrulan karakterler, okura “asıl değer nedir?” sorusunu fark ettirmeden sorduruyor. On İki Sandalye, yalnızca güldüren bir roman değil; aynı zamanda sistemi, insanı ve açgözlülüğü eleştiren güçlü bir edebiyat eseri.
Co. Pilot
Üstat
Kitap çok harikaydı, elimden düşüremedim açıkçası. Keyif alarak okudum. Tavsiye ederim.
iloimilo
Türk tebaasının oğlu Ostap Bender'in maceralarını ilgiyle okudum. Güzel ve eğlenceli bir eserdi.
Pınar Zengin
Üstat
severek okudugum, mizah dolu bir eser okudum.
Ktpsvr7
Hezarfen
Kitabın iki yazarının olması ilginç gelmişti. Hayli keyif alarak okudum, Kahramanlarımız Ostap ve İppolit ile o gizemli sandalyenin peşine düşüp, zaman zaman varlığından şüphe etsem de Ostap'ın "oturum devam ediyor!" sözleriyle yeniden heyecanlandım.. Sonunu ise hiç böyle tahmin etmezdim.
ilkertega
Üstat
Mizah dolu, eğlenceli bir kitap, severek okudum.
Koray Ergün
Kitapkurdu
Kitap mizah yönündenoldukça zengin. Çevirisi ve kurgusu mükemmel.. Tavsiye ederim..
aybgycc
Kaşif
Güzel okunmalı iyi bir eser,,,
milban
Uzun zamandır Rus kültüründe mizahla dolu bir kitap okumamıştım. Gülümseyerek okunacak bir kitap. Tavsiye ederim.