Şeylerin Ağırlığı
Şeylerin Ağırlığı

Kitapyurdu Fiyatı: 124,33TL

12Yorum
seladam88
Kitapkurdu
şeylerin ağırlığı bir ömür üzerimizde yük olarak kalacak
Asım Kandemir
Kitapkurdu
İkinci Dünya Savaşı ve sonrasının kasvetli havasında,hayatla başa çıkmakta zorlanan bir kadının adım adım gelmekte olan cinnet halini, tarihsel akışa bağlı kalmadan , etkileyici bir biçimde kaleme almış Fritz... Usta işi bir çeviri.
keskinlerden esra
Kitapkurdu
kütüphanenizde bulunması gereken bir kitap,olay örgüsü başarılı.
hsabah
Üstat
“Eğer””Ama” “Ammavelakin” … Şeylerin ağırlığı : Belki de yapboz, yitip gidenlerin dönmeyeceklerin ardında kirpiklerde kalan gözyaşı. İncecik bir kitap belki ama öyle iç içe geçmiş ki okurun bir an dalgınlığına izin vermiyor . “Bir Adam, Bir Yemin, İşte Yitip Gittin”
bodakedi
Kaşif
olay örgüsünü parçalı anlatımla kurgulayarak nefis bir yapboz kurmuş fritz. bütüne varıldığında etkiyi büyütmüş. üstüne savaşın çöktüğü hayatın ağırlığını ve yarattığı yıkımı, arsızca sızan hayat yarasını anlatmış. "maneviyatımız eksik" dedirtmiş karakterine. içiçe geçmiş ağırlıkların ardından bakmaya çağırıyor okurunu. soruyor: hayatın şekillendirici elleri bizi alt etmiş olabilir mi? özlem ve yakıcı sessizlik hâlâ orada mı? ve ekliyor: hayat kötü bir rüya, değil mi?
faik çelik
Kitapkurdu
Çok çarpıcı, bir o kadar da zor bir kısa roman. Yazarın dili alışılmışın dışında, kurgusu da. Savaşın psikolojik yıkımını çok sert bir anlatıyla aktarıyor Marianne Fritz. Şeylerin ağırlığını hissediyorsunuz, bu ağırlığın hayat yarası açan yaşamın kendisi olduğunu şansız Berta ve sorunlu iki yavrusu ile savaşta ölen kocasının arkadaşı Wilhelm üzerinden anlıyorsunuz. İsimlerin akıl karıştırması ve ilk 20-30 sayfada odaklanma sorunu bu kısacık romanı hacimce büyütüyor. Neyse ki çok zor metne rağmen çeviri çok iyi. Arka kapakta yazdığı gibi “parçalanmış zihinlere” ayna tutan “parçalanmış anlatımlar”. Zor ama kısa bu novellayı listenize alın lütfen.
A. A
Üstat
şey'ler hep ağırdır...
spekertan
Kitapkurdu
Sabit Fikir dergisinin Kasım sayısındaki incelemeden yola çıkarak kitapçıda incelediğim ve kısa okuma deneyimimde hoşuma giden bir eser oldu.2. Dünya Savaşı Almanya'sında geçen ama savaş romanı diyemeceğimiz çevirisiyle,hikayesiyle güzel bir eser.
adı takma
Üstat
bilinç akışı tekniği ile kaleme alınmış gibi dursa da parçalı anlatı bir bütün de oluşturuyor
korkmas
Bilge
bir solukta okuduğum eserlerden.
ebuuuu28
Kitap kendine bağlıyor okurunu
ceng.aver
Kitapkurdu
Postmodern anlatı. Her okura hitap etmez. İlgilisi için tavsiye ediyorum. Parçalı anlatım tekniğini birçok kez okudum. Kolay olmayan bu tekniği yazar güzel kullanmış. Çeviri de güzeldi.