Gülmenin Cevheri Üzerine Hakkındaki Yorumlar

ipek karatosun
26.05.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
begendim. guzel. sevdigim bir yazar. keyifle okudum. sevenlerine tavsiye ederim.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Elif Seçkin Polatoğlu
07.04.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
tek lokmada sizi yutan bir kitap, güzel bir inceleme. kesinlikle tavsiye ederim
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Murat Apaydın
01.01.2025
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Baudelaire, bu kitabında gülmenin ne denli acılara denk geldiğine dikkat çeker. Gülmek hedef şaşırtmaktır ileriye götürmez diye tarif eder.
Fransız karikatüristlerin yaptığı işlerin, temsil ettiklerinin, neyi anlatmaya çalılştıklarının altını çizer. Kısaca gülmenin asıl altında yatan anlamı, hem karikatüristleri hem toplumu hem yönetimi eleştirmiştir... Okumanız dileğiyle..
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-2477827
02.08.2024
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Baudelaire, bu kez denemeci kimliğiyle çıkıyor okur karşısına. "Gülmenin Cevheri Üzerine"de iki deneme var. Eşsiz bir tür olarak nitelediği karikatür hakkında "takıntıya" dönüşen bazı düşüncelerini okurla paylaşıp rahatlamak için yazmış Baudelaire (!) Gülme fiilini kendince yorumlayan şair, dinlerin bilhassa Hıristiyanlığın bu meseleye bakışını da eleştiriyor.. Bu bölümde anlattıkları Fransız karikatüristleri hakkındaki görüşleriyle sonlanıyor. Daumier hakkındaki sitayişkâr ifadelerini diğer karikatüristlerden esirgiyor (!) "Birkaç Yabancı Karikatürist" adlı ikinci denemede Brüegel ve Goya'nın eserlerini değerlendiriyor. Baudelaire'in Fransa'nın 19. yy.'da yaşadığı siyasi çalkantıları 'karikatür' bağlamında eleştirmesi, en azından tarihçiler için bulunmaz kaynak niteliğinde. Berna Günen'in güzel Türkçesi ve 27 karikatür mükemmeldi. Kitaptan ufak bir alıntı: "Ben hiç mütevazı deli tanımadım. Unutmayın ki gülme deliliğin en sık rastlanan çok sayıdaki belirtilerinden biridir." (syf. 18)
Yanıtla
1
0
Destekliyorum  1
Bildir