Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220

E-Dergi

Emre Karacaoğlu Tarafından Yapılan Yorumlar

15.02.2026

Çocuklarım için almıştım. Doğru bilgi, kaliteli ve renkli baskı, sağlam cilt, uygun fiyat. Daha ne olsun. İyi ki TÜBİTAK var.
06.02.2026

Bir radyo programında yazarın konuşmasına tesadüf etmemle bu çalışmasından haberdar olup, merakımı teskin etmek için kitabı temin ettim. Fikir güzel, başlık merak uyandırıcı; ancak içerik çok zayıf, analizler sığ... Şarkı ve türkü ayırımı gözetilmeden sadece 12 eser incelenmiş ki hemen hepsinin hikayesi zaten malumumuz. Ama bence en büyük eksiklik, kitabın hiç bir yerinde herhangi bir kaynak atfının olmamasıdır. Üzerinde biraz daha yoğunlaşılarak kitap daha nitelikli bir hale dönüştürülebilir. Umarım genişletilmiş ve bu eksiklikleri giderilmiş, bol kaynaklı ve dizinli bir baskısı yapılır.
18.12.2025

Kitabı kısa sürede bitirdim. Hocanın eline, kalemine sağlık. Umarım hep yazar, yazmaya devam eder ve biz de okuruz. Özet mahiyetinde bir devri kitabın başlığında da belirttiği gibi farklı yönlerden ele almış. Ama açıkçası ben, -bu iddialı başlık tesiriyle olsa gerek- epey beklentiliydim. Gelgelelim, daha önceki genel islam tarihi kitaplarındakilerden çok da farklı bir bilgiye ya da analize rastladığımı söyleyemeyeceğim. Hocanın diğer kitaplarında elde bulunan belgeler ve bilgiler üzerinden ne tür çıkarımlar yapılabileceğini ya da nelerin asla söylenemeyeceğini tespit ederek; adeta belgeleri konuşturduğunu, müthiş yorumlar ortaya koyduğunu biliyorum. Allah ömrüne bereket versin.
26.09.2025

Yunan mitolojilerini derli toplu okumak isteyenler için de, bu mit ve destanlarda işlenen konuların felsefi anlamlarını öğrenmek isteyenler için de harika bir kitap. Çevirisi çok güzel. Dili de gayet anlaşılır bir başvuru kitabıdır.
09.09.2025

Daha önce dilimize "Park Cinayetleri" adıyla çevrilmiştir. Liste oluştururken bu iki kitabın aynı kitap olduğuna dikkat edin. Ben sonradan fark ettim.
Ruth Rendell'ın diğer kitapları gibi bu da okuduğunuza değecek bir kitap.