Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

nehir.h.h Tarafından Yapılan Yorumlar

18.07.2016

Oldukça akıcıydı. Bu kadar güzel bir fantastik kitabı okumayalı uzun zaman olmuş dedirtti. Kurgusu oldukça zekiceydi.Yazar ciddi bir emek vermiş bu kitaba. Gerçekten işini severek yapan biri olduğunu göstermiş helal olsun!
06.04.2015

Turner sendromu olan bir erkekle ismindeki k ve l harfleri arasında gidip gelen (güya) ciddi bir kızın aşk adı verilen hikayesi. fazla hayali ve kültür şokunu ustunuzden uzun bir süre atamayacaginiz bir kitap. okumak isteyenler bu şartları göz önüne alarak kitaba başlasa iyi olur. Bu sadece bir tavsiyedir
27.12.2013

kitapta Diana''dan ağrı hep yabancı isimler kullanmış. Herhalde Serdar Özkan yerine de yabancı isim kullansa tamam zaten kimsenin aklına yazarın Türk olduğu gelmezdi.? Yazara bu konuda çok kızdım. Bazı yerler geldi ki kitapta güle güle öldüm. Özellikle güllerin isimlerini ve birbiriyle konuşmasını anlattığı yerler çok kötüydü. Fantastik yapmaya çalıştığı yerler yakaladım kitapta... Hepsi yunan mitolojisinden alınmış ucuz hikayelerdi. Artık herkes bestseller fantastik kitaplar sayesinde mitolojiyi biliyor. Bence Serdar Özkan''ın kendini aşması gerekiyor. Bir Rick Riordan''ın Percy Jackson ve Olimposlular serisindeki kadar sağlam mitoloji kitaplarını okuması gerekiyor ki Mit hikayelerin ne kadar ilerlediğini fark etsin. Kitapta dikkatimi en çok çeken bölüm Meryem ANA -Artemis karşılaştırmaları oldu. ''Mitolojiye göre Artemis Zeus''un bakire kızıdır. Meryem ana da bakiredir. yani aslında Yunalıların kabul ettiği Hristiyanlık, eski çok tanrılı din inancına benzer nitelikler bir dindi.''Kitapta bu bilgileri vermesinin de Türkiye''ye hiçbir faydası da yoktu. Bu bilgiler olsa olsa kitabını yayınlattığı Hristiyan Avrupa ülkelerinin gururlandırırdı. Ve öylede oldu zaten Hepsinden Kayıp Gül''e övgüler yağdı neden mi? Çünkü kitap batılı anlamda bir kitaptı da ondan. Kısacası hayatımda şimdiye kadar okuduğum en kötü kurguya sahip kitaplardan biriydi. Reklamlarla abartılmış Bizim kültürümüzle bağdaşmayan bir kitaptı
14.12.2013

kitapta Diana'dan ağrı hep yabancı isimler kullanmış. Herhalde Serdar Özkan yerine de yabancı isim kullansa tamam zaten kimsenin aklına yazarın Türk olduğu gelmezdi.? Yazara bu konuda çok kızdım.
Bazı yerler geldi ki kitapta güle güle öldüm. Özellikle güllerin isimlerini ve birbiriyle konuşmasını anlattığı yerler çok kötüydü. Fantastik yapmaya çalıştığı yerler yakaladım kitapta...
Hepsi yunan mitolojisinden alınmış ucuz hikayelerdi. Artık herkes bestseller fantastik kitaplar sayesinde mitolojiyi biliyor. Bence Serdar Özkan'ın kendini aşması gerekiyor. Bir Rick Riordan'ın Percy Jackson ve Olimposlular serisindeki kadar sağlam mitoloji kitaplarını okuması gerekiyor ki Mit hikayelerin ne kadar ilerlediğini fark etsin.
Kitapta dikkatimi en çok çeken bölüm Meryem ANA -Artemis karşılaştırmaları oldu.
'Mitolojiye göre Artemis Zeus'un bakire kızıdır. Meryem ana da bakiredir. yani aslında Yunalıların kabul ettiği Hristiyanlık, eski çok tanrılı din inancına benzer nitelikler bir dindi.'Kitapta bu bilgileri vermesinin de Türkiye'ye hiçbir faydası da yoktu. Bu bilgiler olsa olsa kitabını yayınlattığı Hristiyan Avrupa ülkelerinin gururlandırırdı. Ve öylede oldu zaten Hepsinden Kayıp Gül'e övgüler yağdı neden mi? Çünkü kitap batılı anlamda bir kitaptı da ondan.
Kısacası hayatımda şimdiye kadar okuduğum en kötü kurguya sahip kitaplardan biriydi. Reklamlarla abartılmış Bizim kültürümüzle bağdaşmayan bir kitaptı.
06.12.2013

Kurgusu çoook zayıftı kitabın. baş karakterin adını bile öğrenemedim. kim olduğunu ne yaptığını nasıl biri olduğunu betimlemeden hemen şiirler yazılmış. Ne gariptir ki roman kahramanları hep şairane şairane konuşuyor. Aslında konuşmalar sanki yazarın içinde olup bitmiş gibi hissediyorsunuz. çünkü birbirine karşılık olarak söylenmiş diyaloglar aynı kişinin ağzından çıkmış gibi duruyor. Kahramanları bile birbirinden ayıran bir özellik yoktu kısacası...Şairane özellikleri ve bazı duygusal hayatın gerçeklerine yönelik betimlemeler dışında vakit kaybıydı benim için.