Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

219252 Tarafından Yapılan Yorumlar

26.04.2021

keyifle okunan bir kitap...sosyolojik ve antropolojik tespitleri mizahi bir üslupla aktarıyor...
02.10.2017

Evvela; Sahasındaki otoriterlerden olan ve kaynaklara vakıf Abdülkadir Özcan'ın eseri olmasıyla dikkat çekiyor. Devamla; Gayet akıcı bir üslupla devrin olayları detaylı bir şekilde aktarılıyor.

Şarkın Sultanı 4.Murad Han'ı sevenlerdenseniz vefat haberi esnasında Harem'de, Enderun'da ve de İstanbul'da kopan feryatları, kopan gürültüyü, üzüntüden etrafta taş üstünde taş bırakılmadığını okuyunca siz de duygulanacaksınız!
04.01.2017

Melankolik bir roman...Garip bir şekilde de sürükleyici...Yargılamadan, öğüt vermeden lakin anlamaya ve anlamlandırmaya çalışılarak anlatılan hadiseler, çizilen portreler sahici...Yazara teşekkürler:)
05.06.2016


Altbaşlığı "Engizisyon ve Akıl Sağlığı Hareketi Üzerine Karşılaştırmalı İnceleme" olan bu kitap, vaktiyle engizisyonun cadı, yahudi ve sair dışlanmış-ötekileştirilmişlere uyguladığı metodik işkenceyi bugün kurumsal psikiyatrinin uyguladığını muhteşem detaylar ve anekdotlarla açığa seriyor. Anti-psikiyatri akımının kuvvetli bir temsilcisi olan yazar, çağdaş psikiyatri tekniklerine ve devletin emrindeki bürokrat psikiyatristlere okkalı bir şamar atıyor. Sorgulatan, irkilten bir kitap!
05.06.2016

Edebi bir ekol olarak maruf ve meşhur olan “Romantizm” bu kitapta felsefi ve siyasi bir ekol olarak inceleniyor… Aydınlanmacı akla ve onun devamı olan mekanik-analitik bakış açısına tepki olarak doğan felsefi-siyasi romantizmin Rousseau, Herder, Goethe, v.b. öncülerinin fikirleri aktarılıyor, devamında da “maskeli romantik vaizler” Marx, Weber, Nietzche’nin politik romantizmle flörtleri ve bu zevatın romantik kökleri izah edilmeye çalışılıyor… Etkileyici bir figür olan Oswald Spengler’in üzerinde önemle duruluyor… Ve politik romantizmin bireysel melankoliden kolektif isyana gidebildiği haller, mecrasından saparak Nazizme ve Faşizme dönüşebilmesi irdeleniyor…

Derleyici ve özetleyici bir doktora tezinin kitaplaştırılması olan bu çalışmadan hayli faydalandım ve Türk akademi camiasından da bu tür posası çıkmamış konularda çalışmalar gelmesine de hayli sevindim.