Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

Muharrem Enes Tarafından Yapılan Yorumlar

15.08.2019

Okuması kimlik konusunda daha önce yazılmış olan varoluşçu yazılara aşina olmayan okurlar için zor olabilir. Bence öncelikle Sartre, Camus, Fanton vb yazarların az çok okunması lazım. Ondan hariç olarak bence Said’in Oryantalizm kitabı(felsefesi) için güzel bir kaynak kitabı olarak gördüm ben. Sonrasında Oryantalizm okunursa açık bür okuma süreci olur kanaatindeyim.
20.07.2019

Değerli Hocam Seyfettin Erşahin bize verdiği İslam Tarihi ve Medeniyeti dersinin sonunda bu kitabı biz öğrencilerine hediye etmişti. Onun İslam Tarihine getirdiği bütünleşik ve geniş perspektifi sağlayan ne yazık ki çok az İlahiyatçı var. Muhtemelen Seyfettin hocanın metodoloji olarak Tarihle de içli dışlı olması bunun bir sebebi.
20.07.2019

Bir aydının buhranı, zihnindeki bulutları ortaya döküşü ve gelecek için kaygılarının bulunabileceği Sözcüklerin Bilinci, Elias Canetti’ye giriş yapmak isteyenler için pek iyi bir kitap değil. Zannımca önce Kitle ve İktidar, sonrasında da Körleşme okunursa ancak bir anlam bütünlüğü ortaya çıkacaktır.
20.07.2019

Rabelais’nin Pantagruel adlı eseri Gargantua’dan önce yayımlanmış olması hasebiyle eğer sırasıyla okunmak isteniyorsa ilk sırada okunacak kitaptır. Hümanizma ruhunu hayli önemseyen Hasan Âli Yücel’in naçiz mirası olan Hasan Âli Yücel Klasikler Serisi’nden basılması ayrı bir güzel.
20.07.2019

Rabelais’nin aydınlanmacı ve hümanist düşüncesinin etkili biçimde hissedildiği ikinci kitap olan Gargantua şüphesiz aydınlanma öncesi Fransız hayatı için güzel örneklemler sunuyor. Özellikle 18. ve 19. yüzyıla devrimlerle adını kazımış olan Fransız toplumunu bir nebze anlayabilmek için güzel bir eser.