Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

aselki Tarafından Yapılan Yorumlar

12.09.2006

Soner Yalçın,
Büyük araştırmacı gazeteci çok ünlü bir dizinin senaryo danışmanı..Bundan evvelki kitapları çok büyük rakamlar sattı.Tüm bunlar doğru fakat birde Soner Yalçının menşeini araştırmak gerekiyor.Doğu Perinçek ile arasındaki yakın ilişki Evrensel gazetesinin fikir önderlerinden biri olan Soner Yalçın,sizce ne kadar haklı olabilir bu iddialarında.28 Şubat sürecinde kimlere ne taşlar atıldı hepimiz cok iyi biliyoruz.%80 nin yalan olduğunuda.Belgelerin fotoğrafların kasetlerin dahi yalan olduğu teknik ve bilim çağında yaşıyorken.Soner Yalçın'nın iftiralarına inanmıyorum...
12.09.2006

kitabı henüz yeni bitirdim ve sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. herkesten farklı bir şey yazacak değilim aslına bakarsanız. dil ustaca kullanılmış konu(lar) sıkmadan merak uyandırarak süregidiyor. tek kafama takılan ve beni sıkan ermenilere yapılanların gerçekmişcesine yansıtılması hani bu kadar dava sanki boşa açılmamış ki aslına bakarsanız en sevdiğim yazarlardan biridir e.a sırf romancılık açısından değil hayata duruşu, özgünlüğü ve farklılığı ile ilgimi çeker ve samimi bulurum kendisini ama fazlaca yüklenmiş Türklere bazı şeylerde tek taraflı olmamak hele hele farklı olabileyim diye hiçe saymak kendimizi, neye inanmak lazım bilemiyorum ama bazı şeyleri bu kadar netmişcesine yazması ve bizleri tümden soykırım yapan bir millet gibi göze sokması beni üzdü ki bu kitaplar yurtdışında da basılıyor al başına belayı kendini nasıl düzelttirirsin avrupalının gözünde (neyse bunlardan daha önemli olan kendi tarihimizi çocuklarımıza nasıl aksettireceğimizdir)
07.09.2006

"Milli mücadeleyi günümüzün bakış açısıyla yorumlayıp yine günümüzün ulusalcılık adı verilen siyasi akımlarına alet etmek, çok sayıda farklı görüşten insanın Mustafa Kemal önderliğinde giriştiği bu mücadeleyi istismar etmek doğru bir yaklaşım olamaz. İstiklal harbini anlamak için propaganda eserlerinden ziyade çok daha objektif eserler şart."
04.09.2006


Özgür Topyıldız, Eskişehirspor’un hikâyesini, Ahmet Cemal’in kendisini takdim ettiği gibi, bir kent kimliği perspektifi içinde ele aldı. Kulübün hikâyesini, şehirle ilişkisi içinde anlatıyor. Bir futbol takımının, nasıl bir şehrin millî takımı gibi algılanabildiğini, yaşanabildiğini gösteriyor. Yaptığı kapsamlı çalışma, Eskişehirspor’un kuruluşundan o rüya kadar güzel zamanlarına, sonra da durdurulamayan gerileyişine, nafile yeni başlangıç hamlelerine ve hatıralardan hüzün mü hınç mı türeteceğini bilemeyen bugünkü mutsuz haline kadar, bütün hikâyeyi çok canlı bir biçimde anlatıyor. Onun gibi çalışkan ve tutkulu bir araştırmacının gönlünü çelebilmesi, işe koşabilmesi, Eskişehirspor Efsanesinin düşkün haliyle bile nasıl bir karizmaya sahip olduğunun göstergesi sayılmaz mı?
01.08.2006

Artık klasik haline gelmiş olan kitap 30 yıl kadar önce Müslüman olunca Abdulkadir es-Sufi adını almış olan İskoçyalı yazar Ian Dallas'ın imzasını taşıyor. İlk baskısı 1979'da şu an tarihe karışmış olan Yeryüzü yayınları arasında çıkmıştı. Büyük bir şanssızlıkla İsmet Ozel tarafından Türkçeye çevrilmiş olan [Bu büyük şanssızlığın ne olduğunu burada eleştiri yazanların haklı fikirleri yansıtıyor yeterince]kitabın son baskıları Şule Yayınları'nca yapıldı.
Türkiye'ye de gelen Gariblerin Kitabı'nın yazarı Abdulkadir es-Sufi'ye sorulan "kitapta anlatılan öykünün bir otobiyografi olup olmadığı" sorusuna verdiği ''Evet o kitapta anlatılan, benim yaşadığım öyküdür'' cevabı "surreel" kitabın reelliğinin bir kanıtı. ‘Gariblerin Kitabı’nı bir Batılının İslam'ı bulma serüveni olarak büyük bir dikkatle okursanız siz de yaşayan bir menkıbeye tanıklık etmekte olduğunuzu hissedeceksiniz mutlaka
Son Gezdikleriniz
Montessori Ahşap Zeka Oyunları / w-3D Puzzle-Dining Room