Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

doremi Tarafından Yapılan Yorumlar

16.09.2007

Kitabı almam da yapılan yorumların da etkisi çok oldu.Size kitapla ilgili bir kaç hatayı ya da maksatla yapılmış saptırmaları yazayım. Örneğin, Mustafa Kemal ATATÜRK soyadını alması yarı yarıya emekli edilmesi anlamına geliyor deniyor. Buna da en büyük kanıt olarak Gazetelerde çok az haber olmasını gösteriyor. Ama bakınız ki yazarımız kaynaklarında genellikle gazetelerden alıntılar yazıyor. hem de emekliye ayrılması anlamına geliyor dediği tarihten sonraki gazetelerden örnekler veriyor.
Diğer bir örnek Nutuk tam hatasız yayınlanmış değildir derken, kendisi nutuk'tan bir çok alıntı yapıyor kaynak olarak gösteriyor. Madem Nutuk hatasız yayınlanmadı şu an hatalı sen niye kaynak olarak kullanıyorsun ki?
Diğer bir nokta da Atatürk kadınlara askerlik yapmayı şart sürmüştü deniyor. milletvekilliği için. Fakat Atatürk Kadınlar Cemiyeti Başkanına "Kadınlarımız cahildirler, onları eğitmek lazımdır" diyor ve Başkanın "Erkeklerimizde cahil yok mudur" demesi üzerine ekliyor "Erkekler asker ocağında eğitim ve terbiye alıyorlar" O zaman başkan kadınlar için eğitim öğretim hizmetlerine uğraşıyor. Atatürk'ün kadınlara askerlik yapma şartı öne sürdüğü ile ilgili iki kanıttan birisi bu. İkinci kanıt ise tam bir yalan... Ama nasıl bir yalan.. Kaynak gösterilmiş sahte bir yalan... Kız öğrenciler Mustafa Kemal'den seçme ve seçilme hakkı istiyor. O da sinirlenip "Mebus seçecek ve seçileceksiniz fakat askerliği neden kabul etmezsiniz?" diyor. Altında da hemen * işareti gibi kaynak belirten sayı var. Burayı gören de kaynaklarda var der gibi gerçek zannedip devam ediyor okumaya. Ama kaynağa bakınca orda kitap isimlerini görüyorsunuz.. Diyorsunuz ki adam araştırmış bulmuş... Yani Mustafa Armağan.. Bakıyorsunuz kaynağı biraz daha okuyunca orda şöyle yazıyor "Kadının en büyük görevi analıktır" Kaynakçada başka bişey, yazarın yazdığı kaynak gösterdiği konu başka bişey. Analıkla askerliğin ne alakası var. Okuyucuyu yanıltmak, sanki yazdıkları kaynaklarda varmış gibi sahtece kullanmaya ne denir bilemiyorum?
Ama Mustafa Kemal'in sözü kulaklarımda: "Tarih yazmak, yapmak kadar önemlidir."
İlker Kadir YÜKSEL
15.09.2007

Harika bi yapıt. Objektifliğiyle yazarımız yakın tarihe ışık tutuyor. O dönemleri merak eden ve gerçek nedenleri bir türlü anlayamayanlar için bir çırpıda okunacak arşivlik bir kitap
22.02.2007

Kitabı okudum ama aradığımı bulamadım. Daha doğrusu herhangi bir ispat göremedim desem yeridir! Örneğin Kitapta "Atatürk kime 'beni zehirlediler' dedi" diye bir bölüm var. Ama orda Atatürk'ün Afet İnan'a yazdığı mektuptaki "bence doktorların yalnış görüşleri yüzünden hastalık durmamış ilerlemiştir" bölümü kanıt olarak gösteriliyor. Bu yüzden ispatlama açısından zayıf kalıyor. Biraz Sarı Zeybek'i hatırlattı kitap bana. Yani Atatürk'ün son günlerini anlatıyor.
22.02.2007

Kitabı bir solukta bitirdim. Güzel bi politik kurgu. Bence okunmaya değer. İnsan Türkiye'yi güzel yerlerde görmek istiyor. Burda da o şekilde bir başkanın rüyası gibi gösterilmiş. istersek sanırım böyle olmamamız için bi neden yok...
Son Gezdikleriniz
Öğrenciler İçin Nutuk