Toplam yorum: 3.087.948
Bu ayki yorum: 7.635

E-Dergi

Murat Sarıçiçek Tarafından Yapılan Yorumlar

26.09.2007

bu kitapta öne çıkan özlem çekene kılavuz dur ama yanında tavşan besleyene kılavuz da da ince cümleleri var oruç aruoba nın. Tabi ki özlem bölümüyle kıyaslanamaz. Tatmin edici bir kitap,özlem içinde kendini yitirenleri.
24.09.2007

İnce memed, Türk edebiyat tarihinde bir devri kapatan, bir başka devri açan bir eser niteliğinde olmuştur. Anadolu insanını giydiği otantik kıyafetlerinden kullandığı halk diline ve kulaktan kulağa yayılan efsanelerine kadar böyle iyi bir şekilde betimleyen hiçbir şey yoktur. Hiçbir kitap demedim dikkat ederseniz "hiçbirşey". Aslını gözlerinizle görüp kulaklarınızla işitmekten daha canlıdır Yaşar Kemal'in İnce Memed'i. Yapı Kredi de çok güzel bir çalışmayla 50. yazılış yılının anısına iyi bir baskı yaptı. Ben de bu baskıdan okudum. Şiddetle tavsiye ediyorum.
22.09.2007

puşkin in bu eseri malum puşkin in üslubundaki yalınlıktan ötürü bir çırpıda hemencecik biten türden bir kitap. akıcı,sürükleyici,merak uyandıran ve gerçekten klasik yakıştırmasına layık olabilecek türden bir kitap. buarada yalnız kitabı değerlendirmekle kalmayacağım alfa yayınevinden çıkan versiyonu da diğerlerine göre çok çok daha iyi çevrilmiş bir durumda. bu kitap alınacaksa -ki alıınmalı- alfa yayınevinden alınmalı. saygılar,sevgiler.
14.09.2007

Bulantı bilindiği üzere Varoluşçuluk felsefesinin temellerinin atıldığı bir kitap. Bu felsefeye yabancı olan okurlar elbette yadırgayacaktır bir süre kitabı fakat daha sonra objektifçe değerlendirmeyi başarabilirlerse varoluşçuluk'u marksist açıdan göreceklerdir bu kitapta ve varlık ile hiçlik arasında gidiş gelişleriyle beraber bu hiçlikte bulantıyı tatmak güzel. tavsiye ediyorum...
14.09.2007

"En asil güzellik türü bizi birdenbire çarpmaz, fırtınalı ve sarhoş edici saldırılarda bulunmaz. tersine en asil güzellik neredeyse farkında olmaksızın yanımızda taşıdığımız,ağır ağır içe işleyen ve yine kimi za<>man bir rüyada karşılaştığımız ama en sonunda uzunca bir süre yüreğimize özenle yerleştikten sonra bize tamamen sahip olan ve gözlerimizi yaşlarla,yüreklerimizi tutkuyla dolduran türden bir güzelliktir" güzelliğin ağır oku bundan iyi betimlenebilir mi? Friedrich Nietzche ilgi çekici bölümler halinde sınıflandırdığı kitabında kendi bakış açısıyla neyin neden nasıl olduğunu açıklıyor.Kimi zaman da kısacık öğütler sıkıştırıveriyor bir köşesine. Özellikle bu kısımlar kaçırılmayası...