Toplam yorum: 3.284.564
Bu ayki yorum: 6.070

E-Dergi

jiglypuff Tarafından Yapılan Yorumlar

16.10.2020

Kitap şöyle başlıyor: Yaşamım utançlarla doludur.
Genelde bir kitabı elimize aldığımızda konusu hakkında ufak bir önizlenim için ilk cümlesine bakarız ve genelde çok bir fikir vermez. Anlatılacak çok şey vardır daha. Kente bir yabancı gelecek ya da beklenmeyen bir yolculuğa çıkılacaktır. Ancak bu kitap daha ilk cümleden kitaptaki her bir cümleyi her bir kelimeyi özetliyor. Bu sanırım en etkileyici noktası. Kitap bittiğinde sanırım geriye bir tek utanç kalıyor. Yazarın bir duyguyu kalbime bu kadar güzel özümsetmesi anlattığı öykünün kaynağının kendisi yani tamamen gerçek dünya olması, onu benim için tekrar okunacak başarılı bir metin yapıyor.
16.10.2020

mina urgan'ın bir dinazorun anılarını sevdiyseniz bu kitabı da seveceğinize inanıyorum. kitapta hep merak ettiğim türkiyenin 60 lı yıllarındaki insanlar ne yapıyor ne düşünüyorunu önemli insanların anılarından okumak beni çok heyecanlandırdı
16.10.2020

kitabı elime aldığımda bir ütopya okuyacağıma eminken bir anda beni farklı bir düşünsel deryayla şekillenen kitap okumayı çok seven insanların birbirini anlayacağı, kimi zaman yargılarken bulsam da kendimi karakterin gelişimi inanılmazdı bu körleşme sadece bireysel bir eleştiri değil aslında toplumların nasıl körleştiğine dair de güzel atıflar bulunmakta.
06.11.2018

Bir hayal içinde yürüyormuş gibiydi çok hızlı bitti ve boşluğa düştüm gerçekten günümüz edebiyatının en güçlü yazarlarından biri okuyun okutun