Toplam yorum: 3.284.424
Bu ayki yorum: 5.930
E-Dergi
mustafa aldemir Tarafından Yapılan Yorumlar
Kurgusal anlamda çok akıcı bir roman değil. Az da olsa yazım yanlışı var. Meslekî dezenformasyon bizimki herhalde. Rahatsız ediyor yanlışlar. Ama genel anlamda beğendim. Hüzünlü bir hikaye... Psikolojik çözümlemeler biraz daha derinlikli olsa fevkalede bir başyapıt olurmuş. Tarihî roman sevenlere tavsiye ediyorum.
Bülent Abiyi severiz. Delikanlı, samimi, doğal, antikapitalist, antimodernist bir abimizdir. Kitabın "giriş" bölümünde her sayfa, her cümle hatta her satır çarpıyor desek abartmış olmayız. Sadece bu bölümü okudum. Ama benim okuduğum Bülent Akyürek, kitabın sonuna kadar her sayfada çarpar adamı. Okuma tavsiyesi isteyenler için ilk üçe girer bu eser. Okumayı bitirince bir numaraya alırım diye düşünüyorum.
Okuyun da ne okursanız okuyun, demiyorum. Adam gibi okuyun, doğru dürüst eserler okuyun. Zamanınızı boşa harcamayın. Bu kitaptan önce Satılık Adam'ı okuyun. Bülent Abiye de dua edin.
"Düşünmeden bilmek Allah’a mahsustur." diyerek #Dücâne’ye bir cümlelik felsefe dersi de veren Bülent Abiye arz-ı hürmet ediyor, sağlıklı günler diliyorum.
Türk edebiyatının başyapıtlarından... Okumadan olmaz.
Ortalama Türk ailesinin fotoğrafını çekmiş yazar. Çok başarılı bir eser. Tebrik ediyorum. Günümüz edebiyatının başarılı örneklerinden biri. Daha önce okumadığımı üzüldüm. Kitap kurtlarına önerilir.
Yine, yeniden Mustafa Kutlu. Evvela üstada arz-ı hürmet ediyorum. Türk edebiyatında uzun hikâye türünün en başarılı ismi şüphesiz Mustafa Kutlu. Farklı bir cenahta olsaydı bugün bu eserler kültürel iktidarın baş konusu, gündemi idi. Neyse... Bu böyledir. Bütün Mustafa Kutlu hikâyelerinde gördüğümüz samimiyet, sıcaklık, dürüstlük, nahiflik burada da bizi hemen otelin giriş kapısında karşılıyor. Anadolu coğrafyasının farklı yüzleri, farklı maceraları, hüzünleri, yarım kalmışlıkları, pişmanlıkları sizi Muhabbet Kapısı'nın eşiğine getiriyor. Sonra ayrılamıyorsunuz o eşikten. Çok da anlatmayalım. Okuyup meşk edelim. Bu son kitabında da Kutlu'daki Yahya Kemal ve Tanpınar esintilerini iliklerinizde hissedeceksin. Eserin kurgusuna yönelik eleştirilere gelince... Hayat dediğimiz şey de parçalanmışlıklardan, yarım kalmışlıklardan, vazgeçişlerden ibaret değil mi erenler?