Toplam yorum: 3.253.600
Bu ayki yorum: 5.625

E-Dergi

karizma17 Tarafından Yapılan Yorumlar

16.11.2025

Gençler bilse ihtiyarlar yapabilse demişler, demişler de kendini genç zanneden bir grup yaşlıca insan.... Bir araya gelmişler kim bilir kader sürüklemiş belki de her birini. Her biri feleğin çemberinden ayrı ayrı geçince geniş bir yelpaze oluşturmuş. Ümit kaynağı gençler de var elbet. Kalabalık kadrosu, yeni ve farklı bir dünya özlemi, huzuru doğanın kucağında bulma ve ezanla bütünleşme... Belki her şey ezanı beklerken olup bitivermiş hayal âleminde. Yaşanmışlıklar, yarım kalmışlıklar, yaşanamamışlıklar, pişmanlık kadar yakıcı özlemler... Yazarın araya girip kahramanlara, okuyucuya çıkışması, ders vermeleri... Eski hikayelere/ kitaplara inceden göndermeler... Dilerim Kutlu, öyküleri ile yıllar yılı sesini duyurmaya devam eder okuyucuya. Okuyayım da zihnim dağılır, diye düşünen varsa zihni toplayıp meselelere kafa yormayı göze almalı illaki önce zihni toplamalı sonra eline kitabı almalı.
06.11.2025

Selim etrafında da olsa bir döneme tanıklık etmek zordu özünde çünkü kibar bir dille basitleştirilmeye çalışısa da ruha işliyor acı. Kitap sizi alıp götürmese de adeta dönemin girdabına çekiyor. Bir yandan okumayı bırakmak istedim, diğer yanım bıraktırmadı. Yazmakta da aynı şekilde zorlanıyorum çünkü bir yanım yaz derken diğer yanım sus diye fısıldıyor okuduklarından ders çıkarmadın mı?
28.10.2025

Kapağından ayırmaya kıyamadığım ayracı ile pamuklara sarıp sarmalamak istediğim Meltem'i Selime teyzesi ile değerini bilemediklerim ile en çok da kendimle yüzleşmek ile öylece oturup okudum, izlermişçesine okudum. Sanırım bir süre birlikte dolaşacağız onlarla, hemen geçmeyecek etkileri üzerimden. Zihnimde türlü şarkılar beliriyor yalnızlık üzerine ve özleme ve yarım kalmışlıklara dair. Zaman zaman gözyaşlarımı gizleyemedim, tebessüm edişime şaştım bazen.

El yapımı, yazım yanlışı soslu minnoş tarif defteri... Tarifleri deneme isteği uyandırıyor. Ne çok tatlı varmış meğer altı harfli... Acıyı bal eylemek kadar tatlıya da ağu katılabiliyormuş, ne yazık! Tatlılarınız bal olsun, yürekleriniz dengini bulsun, okuyunuz derim.
18.10.2025

Yıllar önce ödünç alıp okumuştum seriyi, kitaplığımda da olsun istedim. Çocuklara daha çok hitap etse de ben de sevmiştim, merakla, heyecanla okumuştum.
18.10.2025

Hediye etmek için almıştım, siparişe yetişmedi, ilk siparişimde tekrar alacağım çünkü aynı kategoride farklı bir ürün aldım, baskısı, renkleri, sayfası, kalitesi çok güzel.