Toplam yorum: 3.284.714
Bu ayki yorum: 6.220
E-Dergi
Sandor Takats Tarafından Yapılan Yorumlar
Önsözde yazdığı gibi İngilizceden yapılmış.
Bilge Umar ise daha çok fransızcayı kullanmış. Umar hiç vakayiname okumadığından bağlaçları kaldırdığını kendi mukaddimesinde yazmış
Yani haklısın, ama eski yunanca gerçekten bilselerdi bir tercüme ile mi bırakırlardı? Üniversitelerde Helen dili okuma yazma öğretebilecek kapasitede kaç hoca var ?
Ben Bizans kroniklerini Almanca satın almaktan yoruldum.
Tatlım Yalçın Küçük’üm. Aga senin unuttuğun bir konu var. Arapça ile ibranice aynı kökten geliyorlar. Arapça kelime araştırması için 7.yüzyıldan geriye gitmek zor çünkü kitaplar yok yakılmışlar. O okuyup çok sevdiğin kafirler kendi kitaplarını biliyorlar ve tek amaçları vae kuranın gerçekliğine gölge düşürmek. Çok düşünüyorsun ama hep odaklı batı entelijansiyası seni hep büyülüyor. Yaş geçince zeka zayıflıyor bunun da etkisi var
Zamanında 1ve 2. cildi MEB baskısından okumuştum. Araplar mı tembeldiler bir tarih kitabı yazmakta yoksa daha öncekileri yakıp imha mı ettiler? taberi bu kitabı hicretten 250 yıl sonra yalan yanlışları kitaba doldurarak yazmış. bir de onu çok överler şöyle tenkitçiymiş böyle senetler almış diye Okuduğum tanıtım sayfaları bile midemi bulandırdı. Böylesine islama kurana aykırı, müslüman mantığıyle uyuşmayan sayfalar. İnsan lahavle çekiyor.
Bu kitabı okurken sadece Haçlıları değil, Arap hükümdarlarının haçlılarla ittifak kurmak için sıraya girdiklerini de okuyacaksınız. Eğer Osmanlı Devleti bu kronikleri tercüme edip bastırsaydı askerlerimiz tarihin tekerrür edip Arapların İngilizlere yardım etmek içiin bütün güçlerini harcayacaklarını da bilirdi.
Haçlılarca katledilen atalarımızdan Allah rahmetini esirgemesin.