Toplam yorum: 3.092.427
Bu ayki yorum: 3.028

E-Dergi

academic Tarafından Yapılan Yorumlar

31.12.2019

Yönetime farklı bir açıdan bakan, yönetsel ilişkileri informal pencereden yorumlayan bir eser.
31.12.2019

Üniversitelerin arka caddelerinde dolaşan ve pek gündeme getirilmeyen meseleleri ele alan kitap, Türk akademi dünyasını tanımak isteyenlere bir ışık tutmaktadır.
04.05.2004

Nilüfer Göle'nin çalışmalarını yakından takip eden alan dışı (sosyolog olmayan)ve daha önce Mühendisler ve İdeoloji, Modern Mahrem adlı kitaplarını da okuyan bir kişi olarak şunu söyleyebilirim: Nilüfer Göle Türk toplumsal hareketlerini en bilimsel ve objektif olarak analiz edebilen nadir toplumbilimcilerimizden birisidir. Melez Desenler kitabında çevreden merkeze doğru hareket eden bir toplumsal değişimin ortaya çıkardığı yeni yorumlar ve desenlere dikkat çekiliyor. Genel olarak siyasal islamcı hareketleri şimdiye kadar bu denli objektif analiz eden ve bunu çok yönlü yapabilen bir kitaba akademisyene rastlamadım. Kitapta Türkiye'nin önemli problemlerine ilişkin başlıklar ve bunlar için hangi toplumsla ihtiyaçların karşılanması gerektiğine yönelik çok ilginç ipuçları da mevcut. Ben böyle bir bilim kadınına sahip olan ülkemizin bu değerini iyi kullanması gerektiği düşüncesindeyim.
04.05.2004

Kitabın hacmi küçük ama genel olarak İslam ve Liberalizm arasındaki uyum ve uyumsuzluk noktalarını tespit eden özgün bir çalışma. Sonuç olarak kitapta şu anki toplumsal yapıda dindar olmak ile liberal olmanın çelişmeyeceği iddia ediliyor. Ve zaten Mustafa Erdoğan'ın liberalizm ile İslam dinini örtüştürmek gibi bir niyeti de yok. Bazı yanlış algılamalara dikkat çekmiş ve olayın farklı perspektiflerden nasıl göründüğüne değinmiş. Kitap şu anki Türk toplumunun içinde bulunduğu paradoksal noktalara işaret etmesi açısından da önemli. Bir Mustafa Erdoğan klasiği diyebiliriz. Gerçekten Mustafa Erdoğan için Türkiye'de bir özgürlük alanı açmaya ve insanları rahatlatmaya yönelik tezleri nedeniyle bir ekol diyebiliriz. Bu kitabı da öyle. Ben Prof. Mustafa Erdoğan hocamın insanları düşünmeye zorlayan bu eserinden dolayı tebrik ediyorum. Bence Türkiye üzerinde konuşmaya kalkan kişilere farklı bir perspektif kazandıracak küçük ama önemli bir eser.
28.04.2004

Güven konusu insanın olduğu her ortamdaki tüm problemlere ilişkin belirleyici bir rol oynar. İnsanların birbirlerine güveninin yüksek olduğu ortamlar ile düşük olduğu ortamlara arasında iş ilişkileri, örgütlenmeleri yönetim biçimleri, iletişim şekilleri vb. konular açısından önemli farklılıklar görülecektir. Güven konusu Türk toplumunun problemlerine yeni bakış açıları getirebilmesi açısından da önemlidir. Türkiye de bir çok toplumsal değişim ve gelişim projelerinin önünde insanların birbirlerine duydukları güvensizliklerin payı vardır. Bu nedenle akademik anlamda sosyal bilim çalışanlarının ya da uygulayıcılarının çok değerli hocamız Prof.Dr.Ferda Erdem'in editörlüğünü yaptığı bu kitabı okuması gerekir. Böyle bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ederiz.