Çokkültürlülük ve Çeviri
Çokkültürlülük ve Çeviri

Kitapyurdu Fiyatı: 29,58TL

8Yorum
Barbaros Uzunköprü
Sâkine Eruz çeviri üzerinden Osmanlı kültür tarihinin bir panoramasını çizmeye çalıştığı bu kitapta akademik içerikle keyifli üslubun dengesini şahane tutturmuş. Alm., İng., Osm. kaynaklar harmanlanmış ve kıymetli bir çalışma ortaya çıkmış ancak beni asıl şaşırtan kitabın yazılış şekli. Kitap 4 katmandan oluşuyor. 1. katman kitabın ana gövdesi, 2. katman paragrafları özetleyen yannotlar (aradığını bulmayı kolaylaştırıyor), 3. katman okurun kişi, kurum ve kavramlarla ilgili artalan bilgisini pekiştiren hacimli dipnotlar, 4. katman ise terimceden listelere, fotoğraflardan orijinal belgelerin tıpkıbasımına kadar dopdolu "Ekler" bölümü. Tüm bu süreç okuru son derece aktif tutuyor. Kitabı dümdüz okuyup geçemiyorsunuz. Bir okuma eyleminden ne kadar keyif alınırsa o kadar keyif aldım. Samimiyetle tavsiye ederim.
sedoshland
11.01.2021
Çeviri ve kültürün birbirinden ve birbirini nasıl etkilediğini Osmanlı üzerinden etkili bir şekilde anlatılmış. Çeviribilimle ilgileniyorsanız sevebilirsiniz.
metetokoglu
05.11.2020
Sakine Eruz'a bu kitapı Türk Kitaplığına kazandırdığı için ve Kitap Yurduna da fiyatı için teşekkürler.
Kübra Çetin Kurtak
Kitapkurdu
ister mütercim tercümanlık ister dil alanı olsun isterse hobi amaçlı mutlaka okunması gereken bir kitap. ba-yıl-dım!
moğolistan
Kitapkurdu
10.06.2019
Çeviriyle ilgilenenlerin, çeviri eğitimi alanların elinde bulunması gereken bir kitap. Kitabın yoğun bir emeğin ürünü olduğu anlaşılıyor.
karasimurg
08.09.2018
Sakine Eruz hoca yine müthiş bir kitap hazırlamış dil ve çeviri okuyan her öğrenci bu kitabı muhakkak edinmeli.
sonunda t yok
28.03.2018
kitap bu alanda yazılan en iyileri arasında kendi yerini koruyor. oldukça emek sarf edilmiş ve ortaya bilgi yüklü bir şaheser çıkmış. yarim sayfayi bulan dipnotlar bazen kitabin akiciligina sekte vursa da "bilgiyi sonraki nesillere aktarmayi" kendine bir görev addeden sakine hoca okuyucuya güzel bir birikim armagan ediyor. ceviribilim-dilbilim-dil gibi alanlara ilgi duyanlarin almasi gereken kitap ayni zamanda kültüre ilgi duyanlarinda almasini tavsiye ediyorum. osmanlidaki cok kulturlulugu ve gec kalinmis bazi olgulari anlamak için kitap muhtesem bir basucu kitabi. ayni zamanda kisisel tavsiyem kitabi yaninizda bilgisayara veyahut internete erisiminiz oldugunda okuyun. çünkü bazi kavramlari ya da kisileri arastirmak isteyebilirsiniz. orn: paradis,alimlama estetigi kurami
Aylin Bölük
Kitapkurdu
31.10.2017
Bir çeviribilimci olarak aldığım kitaptır kendisi. Ama kitabı neden daha önce edinmedim diye de dövündüğüm yalnız çeviri bilimcilerin değil kültüre meraklı yani dile meraklı herkesin okuması gerekn bir kitap bence. Sakine Eruz'a bu kitapı Türk Kitaplığına kazandırdığı için ve Kitap Yurduna da fiyatı için teşekkürler.