Acaibü'l - Mahlukat & Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları II
Acaibü'l - Mahlukat & Eski Türk Edebiyatı Araştırmaları II

Kitapyurdu Fiyatı: 87,50TL

7Yorum
Hanife Dilek Batislam
Kaşif
Divan Edebiyatı alanında araştırma yapanların akademisyenlerin yararlanabileceği bir kaynak.
Sühan-perdâz
Kitapkurdu
17.02.2017
İsminden yanılgıya düşmeyin, pek çok husus üzerine makaleler yer alıyor.
muallim fuad
Kitapkurdu
13.06.2014
Dil çalışmalarına kaynaklık eden bir eser. özellikle eski Türk edebiyatında uzmanlaşmak isteyenler bu kitabı mutlaka edinmeli.
patarama
01.05.2014
Divan edebiyatının en yetkin akademisyenlerinden Günay Kut'un Eski Türk Edebiyatı hakkında yapmış olduğu çalışmaları ihtiva eden serinin II. kitabı. Kitap isminin Acâibü'l-Mahlukât olarak belirlenmesinin sebebi herhalde hocanın Kazvinî'nin bu eseri hakkında bir çalışma yapmak isteyişi ama bunu yapmaya fırsat bulamaması olarak düşündüm. Kitaptaki ilk makale Acaibü'l-Mahlukat'ın kütüphanelerdeki yazma tercüme nüshaları hakkında. Keşke hoca Acâibü'l-Mahlukât"ı neşretseydi de biz de istifade etseydik. (Meraklısına: Rükneddin Ahmed'in Acâibü'l-Mahlukât Tercümesi Doktora tezi olarak çalışıldı. Yök'ün internet sitesinden indirilebiliyor.)
edebiyatçı59
28.08.2013
İlmi çalışma yapacak edebiyatçı arkadaşlara "Destursuz Bağa Girenler" eseriyle birlikte yararlı olacağı kanatindeyim, tavsiye ederim
ahmet9314
19.08.2013
kitap açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı daha seçici ve anlamlı bir kitap bekliyordum.
cigdemertunc
21.12.2012
Biz çok beğendik herkese tavsiye ederim