Tuhaf Bir Kadın Hakkındaki Yorumlar

funda-y 09.08.2012
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Leyla Erbille bu sene tanıştım.Nermin adlı kaarakterin çevresinde döner olay.Anne ,Nerminin bilinçaltına bastırıdklarını simgelerken ;babası da Nermin 'in su yüzüne çıkarmakta korktuklarını aktaran kişidir. Roman kısacası tarihimizde gizlenmiş toplumsal yapıyı sorgular. Kız ,baba,anne ,kadın adlı bölümlerle de bu kişilerin ağzından olay şekillendirilir.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (23)
Hayır (0)
Bu Yorumu Yanıtla
CrazyGrandmum 18.01.2012
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Ortaokuldayken okumuştum ve diyebilirim ki o tuhaf kadından bilinçsizce çok etkilendim. Özellikle kaçmak için hapishaneden birisiyle mektuplaşmasını hala çok net hatırlıyorum. Çok sürükleyiciydi ve kısa zamanda bitirmiştim. Bir iki gününüzü ayırın derim.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (13)
Hayır (1)
Bu Yorumu Yanıtla
gorden 20.02.2009
Bu kitap için "mustafa suphi'yi kim öldürdü" sorusu etrafında ilerliyor demek, "kitaptaki "baba" figürünün hastalığı sırasında kafasından geçirdiği geçmişe dönük bir sorgulamanın yapıldığı en fazla 10 sayfalık bir kısmı okudum sadece" demekle eşdeğerde. oysa kitabın safya sayısı 100 den fazla!?

Başroldeki genç kızın; önce kendi ağzından anlatılmaya başlanan, sonra sırasıyla annesinin ve babasının ağzından takip ettiğimiz, bilinçlenme yıllarındaki serüvenini anlatan okunası bir kitap. Kitabın sonuna doğru anlatım tekrardan genç kıza dönüyor...

Etkileyici ve akıcı bir kitap.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (3)
Hayır (0)
Bu Yorumu Yanıtla
asliozbek 12.12.2005
Türkiye PEN Yazarlar Derneği tarafından 2002 ve 2004 yıllarında iki kez Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen Leyla Erbil, yayımlanan her kitabıyla Türk edebiyatında kalıcı bir roman daha bırakıyor. Onun 'Tuhaf Bir Kadın' adlı romanı ilk kez 1971'de yayımlanıp, çeşitli yayınevlerinde baskısını tükettikten sonra yedinci baskısını Okuyan Us Yayınları'ndan yaptı. Kitap her ne kadar bir roman olsa da, Mustafa Suphi Olayı'nı konu aldığından Erbil, her baskıda M.Suphi hakkındaki yeni araştırma ve bulguları da kitaba ekleme titizliğini göstererek "tersi, yanlı davranmak sayılır ki bir romancının da baş düşmanı odur" diyor. Roman, "M.Suphi'yi kim öldürdü?" sorusu etrafında ilerliyor.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (5)
Hayır (0)
Bu Yorumu Yanıtla