Yön'ün Devrimi Devrim'in Yönü Hakkındaki Yorumlar

gezginmert
11.01.2020
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Muzaffer Ayhan Kara'nın derinlemesine araştırma kitabı, böyle güzel araştırmacılar kalmadı maalesef, bir dönemin güzel panoraması
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (0)
Hayır (0)
Bu Yorumu Yanıtla
gallery90
04.01.2018
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Yön hareketini tüm detaylarıyla ele alan ve o dönemin siyasi yapısına değinen önemli bir eser
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (0)
Hayır (0)
Bu Yorumu Yanıtla
denizmavi 19.12.2007
1960'lı yıllarda Doğan Avcıoğlu'nun çıkardığı Yön Dergisi vardı. Yön, Türkiye'nin yönünü belirlemeye çalışıyordu kendince. Dünyadan tecrit olmayı bağımsızlık olarak kabul ediyordu. Halka rağmen uygulamaları halkçılık olarak değerlendiriyordu. 1960'ların sonuna gelindiğinde, yön artık belli olmuş, sıra devrime gelmişti. Bu yüzden Yön kapandı ve yerine Devrim Dergisi yayına başladı. Ordu içinde genç subaylarla diyoloğa geçildi. Devrim, öyle demokratik yollarla, meclisle, halk iradesiyle olmazdı. Devrim silah zoruyla olurdu ve bu yönde çalışmalar hızla ilerlemeye başladı. Devrimin günü de belli oldu; 9 Mart 1971. 9 Mart günü merakla beklenen devrim olmadı. 12 Mart'a gelindiğinde ordu bir muhtıra yayınladı. Devrim ekibi bunu sevinçle karşıladı. Ama sevinçleri fazla uzun sürmedi. Ordu içinde, genç subayların 9 Mart günü ihtilal yapacağı anlaşılmış ve ekarte edilmişlerdi. 12 Mart günü muhtıra yayınlayan subaylar ise, 9 Martçıları ekarte eden ekipti.
İşte bu kitapta, 12 Marta kadar gelişen süreci izleyeceksiniz. Manşetleri, köşe yazılarını, hatta ilan ve reklamlarına kadar tüm yönleriyle Devrim Dergisini göreceksiniz.
Bu yoruma katılıyor musunuz?
Evet (1)
Hayır (4)
Bu Yorumu Yanıtla