Toplam yorum: 3.080.540
Bu ayki yorum: 218

E-Dergi

Tolga Alkan Tarafından Yapılan Yorumlar

28.09.2011

eser leonardo nun yanlızca bir ressam olmadığının son derece güzel göresellerini içeriyor. Görsel içeriği ve baskı kaliteside oldukça güzel bir baskı
02.05.2008

Ahmet Ümit'in bu çalışmasına iki eksende bakılmalı bence. İlki kurgusuyle diliyle, bazen baş karakterinin içsel konuşmaları ve hesaplaşmaları uzasa da, başarılı bir polisiye roman var karşımızda. Karmakarışık ilişkilerin olayların içinden çıkmaya çalışan poisler! ve bir gazeteci.
İkinci eksen ise; bu polisiye kurgunun içinde Türkiye'nin yakın geçmişi ile ilgili birçok olay, mafyalaşmış, çeteleşmiş bir devlet ve en önemlisi çürümüş medyanın işlenmesidir. Çıkar ilişkilerine anlık tüketime dayanan bir basın kültürü tüm yozluğuyla çıkmakta okurun karşısına.
Sonuç olarak okunabilir bir eser çıkartmış Ahmet Ümit ortaya. Önerilir.
14.04.2008

Türkiye emek hareketi tarihi ile ilgili çalışanlara yada bu alanda okuma yapmak isteyenlere önerilebilecek bir çalışma. Kemal Sülker "içeriden" bakabilmenin avantajını yansıtmış çalışmasına. Kendisi de eski bir sendikacı olan yazarın kitabında 1900'lerin başından 1990'lara kadar geçen süreçte sendikal hareketin evrimi ile ilgili bilgilere ulaşılabileceği gibi, bu süreçte sendika ve emek hareketi ile ilişkili anektodlara da rastlıyorsununz.
14.04.2008

Mihri Belli'nin aynı zamanda yüksek lisans tezi olan bu çalışma, Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen, birçok dramı beraberinde getiren ve nüfus mübadelesi olarak zikresilen değişimin sonuçlarına, özellikle de iktisadi sonuçlarına odaklanıyor. Üzerinden geçen on yıllara rağmen hala derinlemesine incelenmeyen üzerinde yapılan çalışmalar oldukça kısıtlı olan ancak bir o kadar da önemli bir konuda bilgi edinmek isteyenlere iyi bir kaynak oluşturmakta bu kitap. Mübadelenin her iki tarafının ekonomik kayıpları, geride bıraktıkları iktisadi unsurları ve yeni yerleşimlerindeki maliyetleri ile hayata tutunma çabalarını bulabilirsiniz.
11.04.2008

Gerek bu kitabın, gerekse özelde Gılgameş destanı ve Sümer Miti'ni ele alan çalışmaların en önemli noktası günümüzde milyarlarca insanın inancını oluşturan ilahi dinlerin ve bu dinlerin kutsal kitaplarının nasılda Sümer'de vücut bulduğudur. Kur'an, İncil ve Tevrat'ın binlerce yıllık kökenlerş mevcttur Sümer Mitolojisinde.
Harald Braem'in Gilgameş çalışması ise, tarihi dahası mitolojiyi destansı bir roman tadında okutabilme noktasında başarılı ve tavsiye edilesi bir roman. Hem bir kahramanlık destanı okuyor, mitos tarihin akışına tanık oluyor hemde Gılgameş destanı ile ilgili birçok noktayı ve genel olarak destanı anlamış oluyorsunuz.