Toplam yorum: 3.083.022
Bu ayki yorum: 2.702

E-Dergi

Mesut Bostan Tarafından Yapılan Yorumlar

19.06.2011

fenomenolojik felsesefenin temel kitaplarından biri. niçe'nin hristiyan ahlakına saldırısını başka tarafa yöneltmeye çalışan bir kitap. bunu da modern ideallerin ilkel kökenlerini fark ettirerek yapıyor. modern ile ilkel arasındaki kabul edegeldiğimiz farkı sorguluyor. kitabın tercümesi çok iyi. edebi kalitesi yüksek bir eser.
19.06.2011

osmanlı iktisat tarihi konusunda temel bir kitap. mehmet genç'in konuya yaklaşımını anlatıyor. bu da kitapta osmanlı iktisadının üç ilkesini anlattığı makaleye dayanıyor. bu makale dışındakiler yer yer tekrara kaçıyor. ama tabi farklı açılardan konuyu açan genişleten makaleler de mevcut. kitap tam bir tarihçi eseri öte yandan. belgeler istatistikler havalarda uçuşurken bunların birbirine bağlanması ilgiler kurulması bakımından pek mahir davranılamadığı görülüyor. bu açıdan sosyologların çok işine yarayacaktır. ama okuyana dört başı mamur bir sosyolojik analiz sunamıyor. sadece hissettirebiliyor. bu biraz da mehmet genç hoca ve neslinin ilim adabıyla alakalı.
19.06.2011

şimdiye dek yazılmış en iyi ismet özel'in biyografisi. şairin hayatını bütün yönleriyle, içine girdiği edebi ve siyasi bütün tartışmalar ve daha birçok başka ayrıntıyla anlatan bir kitap. akademik bir üslubu ve biçimi var. eğer bu tarz bir okumaya karşı alerjiniz yoksa her durumda sizin için faydalı olacaktır. özetle ismet özel üzerine konuşacak ve yazacak olanlar için temel başvuru kaynağı.
19.06.2011

modernizm üzerine kaynak metinleri birarada sunan bir kitap. makalelerin mütercimleri değişmekle genel olarak tercümeler iyi. herhangi bariz bir pürüz yok bu konuda. kitabın iki çeşit kullanımı mümkün görünüyor. ilki modernizm üzerine bir okuma yapmak. ikincisi ise temel metinleri el altında kolayca ve birarada ulaşılabilecek şekilde bulundurmak şeklinde.
19.06.2011

aristo'nun politikasının birçok başka baskısı da mevcut. ama bu baskının özelliği yazarın notlarla araya girerek metnin anlaşılmasına yardımcı olması. işin uzmanı olmayan okuyucu için bu elzem bir durum. çünkü birçok yerde aristo isim vermeden eflatun'un eserlerine yada başkalarına göndermede bulunuyor. mete tuncay'ın çevirisi de iyi. rahat anlaşılıyor ve akıcı bir şekilde okunabiliyor. bu yüzden türkçedeki en iyi 'politika' baskısı budur denebilir.