Toplam yorum: 3.082.320
Bu ayki yorum: 2.000

E-Dergi

Enis Turgut Tarafından Yapılan Yorumlar

08.12.2012

Bu kitabı görüp okuduktan sonra keşke diğer ulusların da edebiyat tarihleri ile ilgili bu kitap gibi harika kaynaklar olsaydı diye düşünüyorum.
05.09.2010

Bu yazarın ilk kez 'kapı' isimli romanını okumustum. O da cok guzel bir kitaptı. Şu an, kitabın henuz yarısındayım ve kitap, hakkında birşeyler yazmamı istiyor benden. Üç Macar ailenin çocuklarının etrafında, geniş bir zamanı kapsayan kurulu bir hikayesi var. Esas konu ikinci dünya savaşı sıralarında geçiyor gibi gorünüyor ancak kitap bölümleri 1968'de bitiyor. Aynı olayları zaman zaman farklı karakterlerin hayatından gosteriyor. Yazarın bana göre etkileyici bir tarzı ve bayağı dokunaklı anlatımı var. Kitabın çevirisi rahatsız etmiyor.
17.10.2009

Bu ilk kitabinda onbes hikayesi bulunuyor yazarin.
Hikayelerindeki genel etkileyicilik unsurlari; kadin, erkek ve cocuk karakterleri yaratmadaki basari, farkli ozelliklerdeki karakterlerin duygu ve dusuncelerinin anlatimi, karakterler arasindaki sade diyaloglar, hicbir duygu kirintisini ziyan etmeden oldugu gibi kelimelere dokebilme ve derinlik seklinde ifade edilebilir. Hikayelerde bu unsurlar genellikle minor bir melodi tadi birakiyor okuyanin icinde. Hani hep denir ya kendinden bir seyler bulmak, iste bu sozu bu hikayeler icin kullanabiliriz. Bu yuzden de okuduktan sonra da bu melodilerle bir miktar vakit gecirmeyi goze almak lazim. Yazarin bazi hikayeleri genel anlatim tarzinin disina cikarak gulduruyor da (duvar ve huzursuz bacak gibi). Bu da beni farkli türlerde de basarili eserler verebilecegini dusunmeye itiyor.
Ben bu kitabi universite zamaninda okumus olmayi isterdim. Ya da aklimin erecegi en dusuk yaslarda :-
saygilarimla.
09.12.2008

Tavsiye uzerine almistim, ilk baskisinin 1959'da oldugunu okuyunca sasirdim bayagi; okuduktan sonra gecen 60 yili dusununce bazi seylerin pek de değişmedigini gordum. Toplumun bizden yapmamizi bekledigi isleri (surekli zamanin gecip gitmesini isteten - bir an once sabah olsun, bir an once aksam olsun dedirten) yapmayi beceremeyen, sevmeyen, kacan ya da daha asili bunlara karsi gelebilen insanlarin sevecegi bir kitap.
27.11.2008

İlk başta kesinlikle faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yazarın sadece kullandığı kaynakları yazdığı kaynakça kısmı toplam 80 sayfa. İnanılmaz bir şekilde yüzlerce bilimkurgu eserinden söz edilmiş. Kitabın arkasındaki teknik notlar bölümü bana biraz karışık geldi ya da belki ben dalgın okudum, bilmiyorum. Sanıyorum fizikle uğraşanlar için çok büyük bir sıkıntı yaratmaz ama o bölümleri anlayarak okuduğumu söyleyemem. Kitabın dilini çok beğenmedim. Sonuç olarak daha farklı bir şey bekliyordum, beklediğimden daha azını gördüm, ha ne bekliyordun diye sorarsanız ona da verecek doğru düzgün bir cevabım yok, o da başka.