Toplam yorum: 3.078.222
Bu ayki yorum: 5.100

E-Dergi

Bilge Erkut Tarafından Yapılan Yorumlar

13.04.2007

Bu kitap insanın aklına ister istemez 1984 ü getiriyor.Ne yalan söyleyim benim favorim 1984. Dili daha etkileyici ve edebi. Fakat Cesur Yeni Dünya nın gelecek tasavvuru, 1984 e göre çok daha ayrıntılı ve Aldous Huxley in gelecek kurgusu Goerge Orwell ınkine göre daha gerçekçi. Zira kitaptada dendiği gibi köle olmamız için -1984 deki gibi- zora gerek yok. Bizler köleliği zaten gönüllü kabul etmişiz. Kitabı okurken ister istemez günümüzle bağlantı kuracaksınız ve aslında şimdiki ve yakın gelecekteki halimizden bahsettiğini acıyla farkedeceksiniz.
13.04.2007

Sarsıcı bir roman. Kitabı bitirdiğinizde kendinize ister istemez soruyorsunuz bu nasıl bir aşk nasıl bir nefret ve bu ne güçlü bir irade.İnsan Heatcliff in gerçek olabileceğine inanmak istemiyor.Ama kitap bize onun gerçek olduğunu kabul etmek istemesek de gösteriyor.
15.07.2004

Kitabı okuyup etkilenmemek mümkün değil ama okuduktan sonra keşke bu konuyu M.Necati Sepetçioğlu yazsaymış dedim.Çok daha etkileyici olacağına eminim.Ayrıca N.Atsız keşke Bögü Alp'le Kam arasındaki konuşmada geçen 1300 yıl sonra dirilme ile ilgili tarihi kendisinin romanı yazdığı tarihe değilde Türk Milleti'nin yine kaderinin bir ırmak kıyısında çizildiği savaşa, Sakarya Savaşına, bağlasaymış...
15.07.2004

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu anlatan romanlar içinde bence en iyi olanı.Yani Tarık Buğra'nın Oosmancık,F.Fazıl Tülbentçi'nin Osmanoğulları ve Kemal Tahir'in Devlet Ana'sından çok daha iyi bir kitap.Anlatım çok akıcı ve etkileyici, yalnız bu kitabı Çatı ve Üçler Yediler Kırklarla birlikte okumak gerek çünkü birbirini tamamlayan kitaplar.Ayrıca şunu belirtmeliyimki Sepetçioğlu'nun Dünkü Türkiye dizisinden herhangi bir kitabı okumamış olanlar kendilerini tarihi roman okumuş saymasınlar.
10.07.2004

'Bütün bu sistemin nasıl işlediğini biliyorum ama bu işleyişin nedenini anlayamıyorum ; son ,asıl amacı bilmiyorum' diyor romanın kahramanı Winston Smith.Neden aslında hep gözümüzün önünde gizli değil. Buna rağmen hep gizemli ve sırlı bir neden ararız.İşte bu kitap çıplak gerçeği yüzümüze vuruyor.Tabi ilgilenenlere...