Toplam yorum: 3.081.820
Bu ayki yorum: 1.500

E-Dergi

Baransel Gülten Tarafından Yapılan Yorumlar

15.03.2020

Kitabı çok çok beğendim. Çok sarsıcı bir kitap. Savaşın vahşeti çok çok iyi verilmiş. Ve bunun getirdiği delirmenin aşamaları, deliliğin "tamamlanması" o kadar içine alıyor ki okuyanı, bazı yerlerde sık sık soluk alıp verdiğinizi hissedeceksiniz. Kitap bir harf fazla yazılsa gereksiz olacakmış, bir harf eksiz yazılsa yarım kalacakmış gibi. Çeviri de çok güzel. İnsan, böyle kitapların yazılmış olduğu bir dünyada savaşların hâlâ nasıl çıktığını/çıkartıldığını merak ediyor. MUTLAKA OKUYUN.
15.03.2020

Steafan Zweig 'in 1920'lerde yazdığı sanılan bu kitap 1970'lerde ortaya çıkmış. Fakir biriyken, çalıskanlığıyla göze giren ve müdürün evinde onun yardımcışı olan adamın evin hanımına tutulması; ancak tam ilan-ı aşk ettiğinde bir görevle okyanus ötesine gitmesi, ardından dünya savaşının araya girmesiyle dokuz yıllık ayrılık ve sonrasını anlatan güzel, kısa, akıcı bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.
15.03.2020

Oldukça naif yazılmış bir kitap. Benim gibi yaşınız elliyi geçmişse bu kitaptaki öyküler ve öykülerdeki zamanlar sizi daha bir etkileyecektir. Kitap tam bir öykü kitabı değil. Öykülerin arasına serpiştirilmiş kimi serzeniş dolu sohbetler de iki masal arasından bir sohbete denk gelmişlik hissi veriyor insana. Tren Yolculuğu ve Kurtlu Kiraz öyküleri epey gülümsetti beni. Redaksiyon hataları -ki çokça var- biraz gölge düşürse de rahat ve çabuk okunan bir kitap.
06.02.2020

Mine Söğüt kapkara bir ortamda geçen romanında 80 ihtilali sonrası faili meçhullere, işkencelere değinirken, birbirine girmiş grift hayatları anlatıyor. Tüm olaylar Kara Yalı’da birbirine düğümleniyor. Fazlaca psikolojik tahliller ve betimlemeler içeren kitap oldukça karanlık bir kitap. Ancak çok güzel kurgulanmış bir öyküsü var. Bence okunması gereken bir kitap.
06.02.2020

1920'ler... Fransızların I. Dünya Savaşı'nı kazanmanın coşkusu içinde eğlendikleri zamanlar. Her sene ev sahipliği yaptıkları maskeli baloyla Paris'te kış mevsimini açan Orgel kontu ve genç karısı Mahaut'nun bu seferki heyecanlarının sebebi ise kontun arkadaş çevrelerine yeni dahil ettiği François de Séryeuse'ün baloya ilk kez katılacak olmasıdır. Ancak baloya kadar kontes ile Séryeuse'ün gelişen aşkları ve bu ikisinin kendilerini bu aşk üzerinden sorgulaması kitabın ana bölümünü oluşturuyor. Benim okuduğum baskıda (@canyayinlari 1989 Mehmet H. Doğan çevirisi) hem cümle düşüklükleri, hem de anlam kaymaları oluşturacak bir takım cümlelerin olması; kısaca çevirinin çok iyi olmaması da etkin. Can Yayınları da benle aynı düşüncedeymiş ki daha sonra, kitabın yeni baskısını, yeni çevirmenle yayınlamış. (Benim okuduğum baskı @kitapyurducom sitesinde "Eski Kapak" ibaresiyle ve yeni baskıdan çok daha ucuza satılıyor. ) Göz gezdirdiğim kadarıyla yeni baskı çok daha akıcı olmuş.