Toplam yorum: 3.086.813
Bu ayki yorum: 6.500

E-Dergi

Ayhan SİMŞEK Tarafından Yapılan Yorumlar

11.05.2002

geçmişten seyahatine başlayan yazarımız nihayet günümüze gelebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyordur umarım.ama ben bu mutluluğu kendisi ile paylaşamayacağım.romanda adı geçen kişi ve kuruluşların gerçekle bir bağlantısı olmasına rağmen romanın kurgusundaki ''islamcı '' kişiler ve kahramanların gerçekle hiçbir ilgisi olabileceğini zannetmiyorum .Kadife gibi bir mankenlikten dönme islamcının ablasının sevgilisi ile veya ablasının muhtar diye birisi ile evli iken lacivert diye bir islamcı liderle ahlaksız ilişkisi olabileceğini düşünmek bile ,istemiyorum ayrıetten ''türbancı kızların ''intihar edebileceğini de.roman tekniği olarak ta bir orhan pamuk klasiği olmaktan uzak olan bu kitap hakkında bunca gürültüden sonra söyleyebileceğim tek şey dağ fare doğurdu demekten öteye gitmiyor.
26.03.2002

Kitabın 9. sayfasındaki Börze,hölle, höhle gibi kelimelerin telafufuzları yanlış yazılmış olup ; örnek olarak seçilen kelimelerden çok daha fazlasında telaffuz hatalarına rastlanmaktadır.
02.02.2002

Yine aynı yazarlardan yine aynı konu.. ve sadece figüranlarda ufak bir değişiklik..Yazarların ideolojik bakış açısı yine yorumları etkiliyor ancak hiçbirşeyin örtemediği Terör-Mafya-uyuşturucu üçgeninde suikastler kirli ilişkiler.... son 30 yılın özeti ne oluyor ne olmuş diyesi geliyor insanın... Kısacası sıradan bir üçüncü dünya ülkesinde olabilecek - olmuş olayların seramonisi .... Yazarların ideolojik tek yanlı bakışı bazı insanların nasıl duyguları ile oynanabileceğini ve bu duyguları yüzünden nasıl bir tuzağa düşebileceklerini tam olarak sergileyemiyor
02.02.2002

binlerce yıllık türk devlet geleneğinin son elli yıllık diliminin karanlık yönlerini hafifçe aralayan bir kitap.Aslında olay kahramanından çok bu zaman diliminde yaşananların özeti.Ancak yazarlarının ideolojik bazı saplantılarını da yansıtan ifade ve yaklaşımlara ve olay kahramanının yaptığı bazı eylemlerden dolayı kendi taraftakilerin savunmak adına yanlı kişisel eleştiriler mevcut.Bütün bunlara rağmen kütüphanelerde bulunması gereken bir kitap.
02.02.2002

Kitap geçiş dönemi özelliklerini yansıtan bir yaklaşım içinde. 300 yıllık batılılaşma hikayesi ve soğuk savaş sonrası değişim rüzgarlarının estiği ve her şeyin hızla değiştiği bir çağda kimlik sorunları yaşayan insanların öyküsü.Bu kimlik bunalımını içselleştirme sorunsalında geçmişle gelecek arasında kaybolan insanların hüzünlü öyküsü.Hikayeler buruk ve sisli betimlemeler umutsuz ve mükemmel