Toplam yorum: 3.077.822
Bu ayki yorum: 4.700

E-Dergi

ÇETİNKAYA Onur Tarafından Yapılan Yorumlar

30.05.2021

Sayfa sayısındanda anlaşılacağı gibi çok detaylı bir kitap değil. Önsözünden anlaşılacağı üzere: Yazarın bu kitapta çok detaylı bilgi verme gibi bir amacı yok. Yabancı kaynaklardan istifade edilip, kısa bilgiler ve özgün resimlerle ninja kültürü ve tarihi tanıtılmış. Dövüş sanatlarıyla ilgili olan birisi mutlaka bu kitabı alıp, ninja kültürünü tanımalı.
29.03.2021

İyi bir savaşçının nitelikleri anlatılıyor ve öğütler veriliyor. En çok dikkat çeken şey "efendiye koşulsuz bağlılık"
05.12.2020

Yazarın da belirttiği gibi: hemen ulaşılabilecek, küçük bir el kitabı olmuş. Doğaya çıkan biriyseniz yanınızdan ayırmayın. Eğer ayrıntılı bilgi isterseniz, kaynakça kısmı da mevcut. Benim beklentim: Bir bitkinin 1-2 resmi daha olmasıydı(bazı bitkilerin var). Sanırım kitabın boyutu itibariyle bu pekte mümkün değil ama renkli resimler ve yanındaki bilgiler sayesinde işime yarayacağına inanıyorum.
13.06.2020

İnsanın kendisine zarar verme eylemini inceleyen en iyi kitaplardan biri. Yazar, kendini ifade etmek için yaralayan insanlardan, pricing yapanlara, bazı beden tahribat gösterilerine kadar hemen hemen her konuyu incelemiş. İntihar eylemine fazla girmeden ölümün spiritüel anlamını kitabın sonuna eklemişler. Bu bakımdan çok anlamlı olmuş: İnsanın sonu ölümle bittiği gibi, kitabın sonu da ölümle bitiyor. Son olarak şunu belirtmekte fayda var: Psikoloji ile yakından ilgilenmiyorsanız veya sahiden araştırma gibi bir gayeniz yoksa bu kitabı okumamanız veya ertelemeniz iyi olabilir.
09.06.2020

Kitap, Bağlılık adındaki imparatorluğun çöküşünü ele alıyor ve genellikle diplomatik olaylar üzerine kurulu. John Scalzi, yaşlı adamın savaşı serisiyle en sevdiğim yazar olma özelliğini bu kitapla kaybetmiştir. Yaşlı adamın savaşı serisindeki kadar ne aksiyon vardı ne de mizah! Bazı sayfalarda küfür sürekli aynı şekilde tekrar ediyor ve eğlendirici olmasından ziyade çok rahatsız edici bir hal alıyor. "Cinsellik" içermesi konusu ise kitapta o kadar da cinsellik yok. Buna ancak müstehcenlik diyebiliriz ve genellikle Kiva isimli karakterin olduğu bazı sayfalarda görebiliyoruz. Eğer bu müstehcenliğin cinsellik olduğunu düşünürseniz yanılmış olursunuz. Yabancı bir yazardan bizim ahlak anlayışımıza uygun şeyler yazmasını bekleyemeyiz hele bilim kurgu kitaplarından böyle şeyler beklemek hiç doğru değil. Bu kitaptaki müstehcenlikten rahatsız olan, Cesur yeni dünya'yı hiç okumasın daha iyi derim.