Toplam yorum: 3.078.622
Bu ayki yorum: 5.500

E-Dergi

Mustafa AĞCA Tarafından Yapılan Yorumlar

25.06.2007

Bir kadının bu kitabı okuması, anlaması ve kabullenme gücünü kendinde bulması durumunda başka hiç bir kitabı okuması ve anlaması gerekmeyecektir. Hayat denilen şey öyle garip ki, bir yandan muhteşem bir şekilde rüyalar alemi, kusursuz aşka sahip olabilme hayali diğer yanda gerçeğin o kaskatı yüzü... Bir kadın ya da bir erkek kaynağının ne olduğu çok da belli olmayan bu olmaz olası ve insanın tabiatına, yaradılışına ve özündeki isteklerine aykırı olan hayallere ulaşma arzusu ile neleri kaçırdıının farkında mı? İnsanlık tarihi boyunca yaşanmış olan ve sürekli olarak tekrar edilen hayatlarda hiç mi kayda değer birşey yok ki insanlar bu kadar memnuniyetsiz ve umutsuz? Kendi gerçek isteklerinin ve gereksinimlerinin bunların yanında elde edebileceklerinin ve verebileceklerinin farkında olmak bu kadar mı imkansız? Evlilik denilen şeyi mükemmel aşk hayali ile zehretmek bu kadar kolay ve evliliğin asıl amacı olan çocuk sahibi olmak, onu yetiştirmek sevmek bu kadar mı değersiz? Ne arıyorsunuz ki? Olandan başka bir şeyimiz yok, buna emin olun.Alın size Balzac'ın İki Gelinin Hatıraları kitabı.Nasıl da hayıflandım bu kitabı önceden keşfetmediğime... Bu kitabı öyle bir heyecanla okudum ki anlatamam. Her şey nasıl da açık...Bu hayatın ne olduğu ve nasıl yaşanması gerektiği... Kitabın sonunda gözlerim doldu ve "Allah kahretsin ki insanlar (daha çok da kadınlar) Renée'nin keşfettiğini keşfedemeyecek! Ve bütün bunlar kitaplarda kalacak!"
16.04.2007

Sorgulamalar çok güzel. Zaten bu kitabı sipariş vermemin sebebi de arkasında yer alan sorular.Bu sorular bana yakın geldiği için aldım. Ama verilen cevapların bir çoğuna katılmadım. Önemli değil gerçi. Sorgulayan bir beyne selam ederim. Kitabın imla kurallarına dikkat etmemesi ve hep küçük harf kullanmasını yadırgadım. Neden böyle bir şey yapılmış anlamak mümkün değil.Bu serinin diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum.
03.04.2007

Benim gibi .Net'e yeni başlayacaksanız sizin için birebir bu kitap. Basit bir anlatıma sahip. Ama VB geçmişiniz varsa bu kitap yerine bunun daha ileri düzeyini edinmeniz yerinde olacaktır. Çünkü ben kendimi geliştirdikçe bu kitapta aradıklarımı bulamaz oldum. Zaten bir yazılım dilini tamamen öğrenmek neredeyse imkansızdır. Ama başlangış için bu kitap size iskelet oluşturmanızda yardımcı olacaktır.
03.04.2007

Kitabı yenilerde okudum.Hayatın anlamı nedir?Nasıl yaşamalıyız?Mutluluk nasıl mümkündür türünden sorularla ilgileniyorsanız
bu kitap size göre.Çevirimi oldukça karmaşık geldi bana.Ama okudukça çevirmenin tarzına alışıyorsunuz.En azından ben alıştım.
Zaten bu tür kitaplarda çok fazla tercih şansınız yok.Arthur Schopenhauer'ı ben
Tolstoy ve Irvin Yalom sayesinde tanıdım.Tolstoy'un ve Irvin Yalom'un sıkça atıfta bulunduğu ve referans olarak gösterdiği
bir filozoftu Schopenhauer.İlk olarak Bordo-Siyah yayınlarından "Varolmanın Acısı" kitabını okumuştum.O kitap da çok gelişigüzel çevrilmişti.Ve Eminim ki aslından bir çok kesintiye uğramştır.Ama buna rağmen kitabı ben çok beğendim ve bende
Arthur Schopenhauer hakkında daha fazla bilgi edinme isteği uyandırdı.
"Yaşam bilgeliği üzerine Aforizmalar" kitabı bir mutluluk teorisi ile başlıyor.İnsanın sahip olduğu mülkler 3e ayrılıyor:

1-Bir kimsenin ne olduğu.
2-Bir kimsenin neye sahip olduğu.Mal mülk anlamında.
3-Bir kimsenin neyi temsil ettiği.BAşkalarınca nasıl görüldüğü, algılandığı.

Aslında Aristo'nun bu yaptığı ve buı kitapta yer alan bu temel ayrım şu anki piyasada bulunan sevgi pıtırcığı kişisel gelişim kitaplarının temellerini oluşturuyor.Bu yüzden çeşme yerine kaynaktan su içmenin tadına varabilirsiniz.

Mutluluğun aslında 1.etmene bağlı olduğu 2.etmenin tamamen önemsiz olmasa da 1.nin gücü karşında çok anlamlı olmadığı vurgulanıyor.

Kitabın ilerleyen bölümlerinde inasnın mutluluğunun önünde 2 engel olduğu vurgulanıyor.
1-Istırap:Bir şeylere sahip olamamanın verdiği...
2-Can sıkıntısı:SAhip olduklarının insan yetmemesi...

Yaşam bilgeliğinde en önemli unsurun "zevkin değil acısızlığın peşinden koşmak" olduğu vurgulanıyor.Buna örnek olarak tüm işlerimizin yolunda gitse bile içlerinden birisinin yolunda gitmemesi durumunda canımız ın sıkılacağı ve sürekli olarak bunu kafamıza takacağımız gerçeği veriliyor.

"Mutluluk bir düştür,acı ise gerçek."(SAnırım gerçekler acıdır sözünün çıkış noktası.)

"GErçek hazlar gerçek gereksinimlerin sonucu ortaya çıkar"...

Kitapta burda değinemeyeceğim kadar çok güzel şeyler var.Bence elinize kurşun bir kalem alın ve benim yaptığım gibi altını çize çize, yanına notlar ala ala bu kitabı okuyun.